Endelig!

Ian Shaw har vært en sentral kunstnerisk skikkelse på så mange områder på fotballøya helt siden 1990. Da kan det trygt sies at det var på høy tid at våre veier endelig krysset hverandre.

Ian Shaw er en strålende sanger og musikant.

Ian Shaw, 54 år ung og fra Wales, er en glitrende jazzvokalist. Det tar det kun én runde med "The Theory of Joy" å avsløre. Den første runden er også av typen som får en til umiddelbart å slå fast at dette vil man gjerne høre igjen og igjen – her ligger det nemlig mange lag og venter.

Shaw har altså vært sentral ikke bare som vokalist, men også som pianist, skuespiller og stand up-komiker i bortimot halvparten av sin tid på Tellus. Han har rundt 20 album på samvittigheten og er et stort navn på hjemmebane. Hadde Shaw vært amerikansk så hadde han garantert vært ei stor stjerne på verdenshimmelen, men kommer du fra Wales er det raskt mye verre å nå gjennom.

Her viser Shaw oss at han kan tolke alt fra kjente låter av ikoner som Joni Mitchell og David Bowie, "In France They Kiss on Main Street" og "Where Are We Now?" via mer ukjent materiale til klassikere som "How Do You Keep The Music Playing?" og "If You Go Away/Ne Me Quitte Pas", samt tre veldig fine sanger som han har skrevet både tekst og melodi til. Han viser oss at han er en utmerket tekstformidler og han forteller oss også at han mestrer det å scatte på et sjeldent godt vis. Han er en improvisator på høyt nivå, men han er også en rocker på mange vis – det er et trøkk i uttrykket til Shaw som ikke mange mannlige jazzsangere er i besittelse av.

Bortsett fra på et spor så overlater Shaw pianokrakken til Barry Green. Sammen med bassist Mick Hutton og trommeslager Dave Ohm utgjør Green en trio som kunne inntatt hvilke som helst scene rundt om på kloden. Vi snakker meget solid kvalitet med andre ord.

Ian Shaw er et meget hyggelig bekjentskap som jeg definitivt gleder meg til å pleie i åra som kommer. "The Theory of Joy" kommer til å bli spilt ofte og lenge – vi snakker jazzmusikk også for folk som ikke ante de likte jazz!

Ian Shaw

The Theory of Joy

Jazz Village/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg