Jerve frihetssøkere

Den unge Ålesundspianisten Kjetil Jerve satte seg på flyet til New York og møtte veteranene Jimmy Halperin og Drew Gress. Det har det blitt fullstendig kompromissløs musikk av.

Kjetil Jerve, Jimmy Halperin og Drew Gress snakker det samme språket.

Den 28 år unge pianisten og søkeren Kjetil Jerve har, sammen med blant andre trompeteren Kristoffer Eikrem, studert med Torgrim Sollid på Norges Musikkhøgskole i Oslo. Det har ført til at veien til cooltradisjonen, som blei skapt av pianisten og pedagogen Lennie Tristano, blei kort og Jerve har kommet langt på kort tid.

Dette uttrykket, som har blitt videreført av blant andre saksofonistene Lee Konitz og Warne Marsh, har aldri oppnådd den store populaiteten – den har med sitt ofte frie, langlinjete og "intellektuelle" tonespråk, vært for krevende for allmuen.

Jerve har uansett bestemt seg for å følge sitt kall og i fjor sommer satte han seg på flyet til The Big Apple med avtale med en av de viktigste nålevende videreførerne av coolskolen, tenorsaksofonisten Jimmy Halperin (58). Med på laget blei også en av den moderne NY-jazzens viktigste bassister, Drew Gress (57).

Sjøl om vi snakker om to helt forskjellige generasjoner her, så finnes det ikke "språkproblemer" på denne innspillinga. De fire fritt improviserte låtene forteller oss om tre musikanter som har de samme idealer og referanser og som stortrives med å skape ny musikk sammen.

Dette er totalt original musikk og Kjetil Jerve bekrefter at han er ei stemme vi skal få mye og unik glede av i åra som kommer.

Kjetil Jerve – Jimmy Halperin – Drew Gress

New York Improvisations

Dugnad Records/kjetiljerve.com/dugnadrec.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg