Godt snekra

Etter stormende suksess på Teateret Vårt i Molde de tre seineste desembermånedene, har heldigvis Steinar Raknes funnet ut at det kanskje var en god idé å gi ut musikken til "Snekker Andersen og Julenissen" på CD. Det er intet mindre enn en fantastisk idé faktisk.

Steinar Raknes på scena under forestillinga til Teateret Vårt i Molde.

I 2013 blei første versjon av forestillinga "Snekker Andersen og Julenissen" satt opp på Teateret Vårt. Da var det bare to artister på scena: en skuespiller og Steinar Raknes med bassen sin. Året etter slo det hele ut i full blomst. Raknes hadde skrevet tekster til de fire sangene sine og sammen med flere skuespillere fra teateret og en rekke elever på Molde Kulturskole både sang og spilte Raknes musikken som han altså hadde skrevet og etter hvert satt tekster til.

Stor suksess

Publikum strømma til og i år settes forestillinga opp hele 21 ganger. Noe forteller meg at mange vil sikre seg et eksemplar av cd-en på vei ut av salen – musikken er nemlig så fengende, original og med et solid lokalt tilsnitt at den har alle muligheter til å bli en klassiker med evig levetid.

Raknes har skrevet tekstene på uforfalska otrøying. Den Oslo-bosatte bassisten og vokalisten Raknes har på ingen måte begynt å knote, men han har også fått elevene fra Molde Kulturskole til å "bli" otrøyinger. Artig og imponerende.

De to solistene Helene Seljehaug og Tiril Høgset synger glitrende på hvert sitt spor – vi snakker om talenter vi garantert vil høre mye fra i åra som kommer. De to synger også i koret på åtte, alle nevnt og ingen glemt: Natalie Angvik, Venil Havnes Gribbestad, Ragnhild Folden Istad, Hanne Marit Mordal Iversen, Torill Aas Nøst og Karen Eline Øie. Noe forteller meg at det gjøres en strålende jobb på Molde Kulturskole.

Tekstene finnes i CD-omslaget så her er det bare å synge med om du er otrøying eller ikke.

Flott samarbeid

Denne forestillinga og denne musikken er et ypperlig eksempel på hvordan et samarbeid mellom Teateret Vårt med Thomas Bjørnager i spissen og en musiker med lokal tilknytning kan og skal fungere. Jeg har ikke sett forestillinga, men kan gå god for at musikken står noe så voldsomt på egne bein også. Steinar Raknes – denne usedvanlig allsidige og dyktige otrøyingen – viser oss nok ei side og ikke overraskende er den flott den også.

Steinar Raknes

På glattisen i nissedrakt

Reckless Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg