For ei dame!

Stefani Joanne Angelina Germanotta, kanskje bedre kjent som Lady Gaga, er en artist i ultraklassen. Hennes selvbiografiske "Joanne" er nok en bekreftelse på det.

Lady Gaga virker ikke som hun har noen begrensninger.

Siden det smått begynte å røre seg rundt Lady Gaga, som nå har blitt 30 år, i 2003, så har hun på de 13 åra inntatt en posisjon som en av popmusikkens virkelige superstjerner. Det skal raskt innrømmes at jeg ikke har det store grepet på Lady Gagas liv eller karriere, men noe av det hun har delt med mange millioner tilhenger har også kommet min vei.

Det har ikke vært vanskelig å begripe at Lady Gaga har noe helt spesielt å fare med både som låtskriver og som artist. Hun innrømmer lett at hun har latt seg påvirke av storheter som David Bowie, Queen, Madonna og Michael Jackson. Når hun så henta ut mye godt fra alle disse og ga det hele store porsjoner av noe som er svært personlig, så var veien til popens ypperste tinder ganske kort. På veien dit skreiv hun låter for artister som Britney Spears, Fergie, Pussycat Dolls og New Kids On The Block.

Heldigvis har hun etter hvert tatt seg av de beste låtene sjøl og det gjør hun jo på et framifrå vis. Jeg må komme med nok en innrømmelse: det var ikke gjennom hennes egne skiver jeg virkelig fikk opp ørene for Lady Gaga. Det var derimot gjennom samarbeidet hun har etablert med legenden Tony Bennett – også han italiensk/amerikaner – med "Cheek to Cheek". Der fortalte Lady Gaga oss at hun var en artist med et solid grep om mye mer enn hip popmusikk – hun har et stålgrep også på ikke bare sitt eget materiale, men også The Great American Songbook. Hun er med andre ord allerede en bortimot komplett artist.

Siden hun debuterte med "The Fame" i 2008, så har det kommet fire nye album og før "Joanne" blei sluppet hadde hun solgt småpene 27 millioner skiver!!! Det blir garantert noen nye millioner etter "Joanne". Dette er nemlig popmusikk av det tøffe, catchy og svært personlige slaget. Flere av låtene er av typen som går rett i blodet og hodet og garantert blir der værende. Dette er kvalitet tvers gjennom og Lady Gaga er en type artist som har noe å melde og som kommer til å bli værende på topp i mange tiår framover. Ultrahipt – intet mindre!

Lady Gaga

Joanne

Streamline Records/Interscope Records/Universal Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg