Mer Storm

Gitaristen, komponisten og bandlederen Håkon Storm har vært på banen i flere tiår. Med disse to utgivelsene bare understreker han hvorfor han bør få mye mer oppmerksomhet.

Håkon Storm er en usedvanlig talentfull og allsidig musikant som for få kjenner til.

Håkon Storm, som også noen sikkert husker under navnet Håkon Storm-Mathisen tidligere i hans karriere, nærmer seg 50 med stormskritt. Etter å ha studert i København noen år, har han vært en del av Oslos jazz- og musikkliv siden begynnelsen av 90-tallet. Det har etterhvert blitt mange skiveutgivelser både sammen med den Nederland-baserte norske bassisten Thomas Winther Andersen og under eget navn. Alt han har bidratt med har vært av det spennende slaget og han har ustoppelig vist oss at han er i besittelse av ei unik stemme både som gitarist og komponist. Likevel har det store gjennombruddet både nasjonalt og internasjonalt latt vente på seg. Finnes det noen form for musikalsk og kommersiell rettferdighet, så bør det komme snarest mulig.

Storm har tidligere gitt ut soloplatene "Zinober" og "Fosfor" og "Kobolt" blir den avsluttende delen av denne musikalske fargesymfonien. Sammen med den nederlandske strykekvartetten Zapp4, som nå også samarbeider med Ane Brun, tar Storm, som her kun spiller akustisk gitar, oss med på ei nydelig, vakker og ettertenksom reise i et klanglandskap som henter inspirasjon fra både jazz og klassisk musikk. De fem strengeinstrumentene klinger vakkert sammen og Storm forteller oss hvilken åpen, interessant og spennende komponist han er.

Som sagt så er Storm en usedvanlig allsidig musikant. Han har de seineste åra også jobba en hel del i Japan og ofte med japanske musikanter. I 2012 møtte han trommeslageren Kazumi Ikenaga og elbassisten Osamu Koichi for noen klubbjobber i Tokyo. Alt stemte fra første tone, Storm reiste tilbake seinere på året med bagen full av nye låter spesialskrevet for akkurat denne trioen og etter to dager i studio var "Volta Trio" klar, men altså ikke blitt sluppet før nå.

Her finner vi trioen og komponist Storm i et grenseland som plukker hemningsløst fra rocketradisjonen på slutten av det forrige årtusenet og mikser det med avantgardejazz-impulser fra 60-tallet. Det har ført til tøff, åpen, ofte groovete og hele tida kompromissløs og personlig musikk som samtidig viser oss ei annen side av den uttrykksfulle strømgitaristen Håkon Storm.

Håkon Storm er intet mindre enn framifrå musikant som fortjener mye mer oppmerksomhet. Sånn er det med den saken!

Håkon Storm with Zapp4

Kobolt

NORCD/Musikkoperatørene

Håkon Storm

Volta Trio

NORCD/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg