Noe helt spesielt

Den amerikanske bassisten, komponisten og bandlederen Mark Dresser er ikke og kommer ikke til å bli blant de mest kjente. Det går så avgjort ikke på kvaliteten på det han leverer.

Mark Dresser har noe helt spesielt på hjertet.

64 år gamle Mark Dresser har laga rundt 15 skiver under eget navn. Han har spilt med "alle" innen den moderne, tenderende mot avantgardetradisjonen, i amerikansk jazz som Ray Anderson, Tim Berne, Anthony Braxton og John Zorn. Det betyr at han nyter stor anerkjennelse spesielt i musikerkretser. Samtidig er det ensbetydende med at han aldri vil få noe stort publikum. Det tror jeg Mark Dresser lever helt fint med.

Her gir han oss nok et eksempel på hvilken kompromissløs og unik musikalsk sjel han er. Han har håndplukka denne septetten bestående av trommeslageren og perkusjonisten Jim Black, fiolinisten David Morales Boroff, trombonisten Michael Dessen, klarinettisten og bassklarinettisten Marty Ehrlich, sopran- og altfløytisten Nicole Mitchell og pianisten Joshua White – noen kjente og andre helt nye navn for meg – og skrevet musikk med disse musikantene klart for seg.

Dresser har tydeligvis hele jazztradisjonen inne, men samtidig er det tydelig at han er opptatt av både klassisk musikk og samtidsmusikk. Han skriver rytmisk intrikate, men samtidig svært melodiske låter – det låter faktisk helt annerledes enn noe annet som har vederfaret mitt sinn. Når han så har solister som Jim Black, Marty Ehrlich og Nicole Mitchell, samt et helt spesielt ensemblesound å by på, så blir "Sedimental You" noe som setter spor.

Mark Dresser har vært, er og kommer til å forbli en helt egen kategori.

Mark Dresser Seven

Sedimental You

Clean Feed Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg