Råbra audiens!

Etter hvert har mange land og strand rundt fått med seg Knut Anders Sørum og hans kvaliteter. Jeg tror aldri han har vært bedre og mer ekte enn på "Audiens 1:1"

Hatten av for Knut Anders Sørum.

Knut Anders Sørum kom nesten fra ingenting og vant norske Grand Prix i 2004. Mange skjønte vel at det var et helt spesielt talent som hadde inntatt manesjen, men likevel "forsvant" han i stor grad fra det store rampelyset i mange år. I 2010 ga han oss sine personlige Prøysen-tolkninger og i 2012 kom "Ting flyt" der Sørum sang soul på totensk og mange av oss kjente på at dette var der han hørte hjemme. Det var nemlig så ekte, personlig og inderlig at det var umulig å stille seg likegyldig til det han serverte – både på skiva og ikke minst live.

Sørum fikk seg raskt et nytt og dedikert publikum og denne høsten har det tatt skikkelig av med hans deltakelse og ikke minst seier i NRKs Stjernekamp. Der fortalte han nye "millioner" av seere at han var en usedvanlig allsidig, musikalsk, uttrykksfull og jordnær artist – han blei folkets mann rett og slett.

Mens Stjernekamp gikk av stabelen blei oppfølgeren til "Ting flyt" gjort ferdig. Ringrevene Kjetil Bjerkestrand og Erik Hillestad har hatt ansvaret for produksjonen, Bjerkestrand har også stått for arrangementene, programmering og spiller allehånde tangentinstrumenter og synther. Når så Kjell Harald Litangen stiller opp med sine gitarer og ikke minst supertrommis Torstein Lofthus og D´Sound-bassist Jonny Sjo er mer enn hjertelig tilstede, så låter det hele så tett, tøft, innovativt og organisk at soul på norsk aldri har vært hippere.

Sørum, som nok en gang synger som en Gud på totensk må vite, har igjen skrevet nesten all tekst og musikk. Han skriver om ting som er viktige for han – og for mange av oss – og han er personlig uten å bli privat. Sofie Tollefsbøl synger også en tøff duett med Sørum på ei låt.

Knut Anders Sørum tør å møte seg sjøl og dermed oss på et vis som bekrefter at han er en artist i det aller ypperste tetsjiktet her hjemme. Du verden så mye og så personlig han har å fare med.

Knut Anders Sørum

Audiens 1:1

Kirkelig Kulturverksted/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg