Fra Stavanger til Nashville

Vokalisten, låtskriveren, kulturarbeideren og mye annet, Jorunn Hodne, har nok en gang fulgt hjertet sitt. Denne gangen har det tatt henne til Nashville – countrymusikkens hjemby.

Jorunn Hodne – tøft og modent fra Nashville.

Nå har det seg slik at jeg har hatt gleden av å treffe på Jorunn Hodne i en rekke sammenhenger de seineste åra. Det har vist meg et overflødighetshorn på alle mulige slags vis – med en energi og ustoppelig kreativitet som kjenner få om noen grenser.

Hodne, som sikkert fordi hun både kommer fra og ikke minst har blitt værende i den vakre byen der vest, har aldri fått stor nasjonal oppmerksomhet det være seg som skuespiller, journalist eller vokalist. Lokalt derimot er det ikke mange som ikke vet hvem denne ustoppelige sjela er. Med "My Country Side of the Story" er det all mulig grunn for at et stort publikum også langt utenfor Rogalands grenser skal få opp ørene for hva Hodne holder på med.

Hodne, som blant annet har studert jazzvokal i Stavanger, bryr seg ikke nevneverdig om sjangre. Hun har vært, er og kommer garantert til å bli værende opptatt av at musikk skal være ærlig, av høy kvalitet og at hun skal gjøre hva hun kan for å jobbe med de beste musikantene hun kan oppdrive.

Nå har hun kommet til et sted i livet og karriera der hun har funnet fram til country-delen av sjela si. Det er ikke nødvendigvis det som først og fremst blir forbundet med min musikksmak, men jeg støtter meg til Duke Ellington nok en gang: det er kun to typer musikk, god og dårlig – og det Jorunn Hodne bringer til torgs tilhører altså kategori en – avgjort!

Mye av musikken har hun skrevet aleine eller sammen med sin kjære, bassisten Eivind Hodne. Noe er henta fra andre opphavsmenn, men fellesnevneren er at det er fine låter med tekster som er lett å gå inn i og skjønne er skapt av folk med hjerte for dette. Når så Hodne har satt seg på flyet til Nashville, hun tar ikke akkurat snarveier, for å jobbe med noe av de beste gutta i klassen, så har det musikalske resultatet blitt deretter. Produksjonen har løfta fram vokalen så langt fram i lydbildet som den burde – Hodnes litt djupe, men svært personlige stemme bærer dette stoffet fram på et ypperlig vis.

Jorunn Hodne, om det er i countryland eller i et annet musikalsk landskap, fortjener mye mer oppmerksomhet enn hun har fått langt utenfor Rogalands grenser. "My Country Side of the Story" er en meget god søknad om det.

Jorunn Hodne

My Country Side of the Story

R Management/90777406

3 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: agen sbobet terpercaya

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg