To verdener blir en

Bluegrassvirtuosen Chris Thile og jazzgiganten Brad Mehldau høres kanskje ut som to ulike størrelser. Her forteller de oss at de har mye å tilføre hverandre – og oss.

Brad Mehldau og Chris Thile – usedvanlig originalt og vakkert.

Foto: Michael Wilson

Chris Thile (35) og Brad Mehldau (46) spilte sammen for første gang i 2011. To år seinere turnerte de som duo og seinhøstes 2015 gikk de i studio, etter to nye konserter i New York, og spilte inn skiva som vederfares oss nå. Til tross for at de altså kommer fra to vidt forskjellige musikalske utgangspunkt, så har de to vært store beundrere av hverandre i lang tid og dessuten digger de begge både Bach og Beatles.

I tillegg til å være en mandolinist i ultraklassen som blant annet var med å stifta bandet Punch Brothers, har han også jobba mye med bassisten Edgar Meyer som han vant Grammy sammen med for skiva "Bass & Mandolin". Sammen med Meyer, Yo-Yo Ma og Stuart Duncan, vant Thile faktisk to Grammy-er for "The Goat Rodeo Sessions".

Mehldau har siden 90-tallet vært en av de aller viktigste pianistene i tradisjonen etter Bill Evans og Keith Jarrett. Vi har møtt han i alt fra solotapning via duoer med Joshua Redman og operasangere som Anne Sofie von Otter og Renée Fleming og mye med hans egen trio og i flere ad hoc-konstellasjoner med andre giganter som Charlie Haden.

I løpet av tre desemberdager i 2015 tok de for seg en rekke originalkomposisjoner og coverlåter som Joni Mitchells "Marcie", Elliot Smiths "Independence Day" og ikke minst Bob Dylans "Don´t Think Twice, It´s All Right". Standardlåta "I Cover the Waterfront" får også en nydelig, ursakte tolkning. Thile er også en meget dyktig sanger og tro det eller ei så synger også Mehldau på Gillian Welch-låta "Scarlet Town" – sammen med Thile.

Vi har nesten sjølsagt med to lyttere og fargeleggere i et helt spesielt sjikt å gjøre. De to får pianoet og mandolinen til å klinge nydelig sammen og de fører samtaler på et usedvanlig elevert plan.

"Chris Thile & Brad Mehldau" byr på helt spesiell musikk både når det gjelder utførelse og skjønnhet. De to mestermusikantene har funnet hverandre og de har funnet musikken.

Chris Thile & Brad Mehldau

Chris Thile & Brad Mehldau

Nonesuch Records/Warner Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg