Vakre stemninger

Pianisten og komponisten Lars Jakob Rudjord har tatt med seg musikken sin fra Sørlandets kyststribe til et studio i New York. Det har ført til et vakkert møte.

Lars Jakob Rudjord tok ikke med seg orgelet til New York.

Lars Jakob Rudjord (32) er bosatt i Farsund og har havet som sin nærmeste nabo. Etter jazzstudier ved Musikkhøgskolen i Oslo, har han altså bosatt seg så langt unna storbyens kjas, mas og tempo, om ikke som vel tenkelig, så ikke langt unna. Det bærer også musikken hans et herlig preg av.

På mitt første møte med Rudjord og hans musikk, "Clockwork" fra 2014, traff vi han sammen med bassisten Adrian Fiskum Myhr og cellisten Katrine Schiøtt. De ga oss en neddempa kammermusikalsk opplevelse.

Denne gangen, med piano i fokus, men med allehånde tangentinstrumenter som "fargeleggingsmedhjelpere", blir det en stemningsekskursjon Rudjord tar oss med på.

Han har tatt med seg sine musikalske utgangspunkt, som garantert hans opplevelser ved havkanten og roen fra strøket rundt Farsund har gitt han, til studiosjef Joel Hamilton i Brooklyn, New York. Det betyr at Rudjord har fått påfyll av nye og annerledes impulser enn det Farsund har kunnet by på og fusjonen det har ført til er av det vakre og personlige slaget.

Heller ikke denne gangen er Rudjord helt aleine. Katrine Schiøtt er nok en gang med på cello, Hannah Epperson krydrer med sin fiolin og produsent Hamilton spiller perkusjon på et spor mens fru Rudjord, Ingvild Koksvik, bidrar med stemme på ei låt.

Den drøye halvtimen denne utflukten varer er altså et varmt og personlig visittkort i det neddempa leiet. Det er en sann fornøyelse å bli invitert med på reisa.

Lars Jakob Rudjord

Indiepiano

Fyrlyd Records/digerdistro.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg