Tro på det vakre

Gine Gaustad Anderssen synger om å tro på skjønnheten og kjærligheten – både på nynorsk og på engelsk. Det er viktigere enn noen gang om noen skulle være i tvil om det.

Gine Gaustad Anderssen synger slik at det er umulig ikke å tro på henne.

I 2009 fikk jeg sikkert mange gode opplevelser, men én sitter spesielt godt spikra: duoen Yours Truly med vokalisten Gine Gaustad Anderssen og pianisten Ove Alexander Billington. Det tok ikke mange runder i CD-spilleren før jeg skjønte at kongeriket hadde fått en ny vokalist på et meget høyt nivå. Nå har det altså gått rundt sju år siden den gang – hun forhaster seg ikke akkurat Gaustad Anderssen – og endelig er det klart for hennes debutalbum under eget navn.

36-åringen fra Tennfjord på Sunnmøre, men her må det legges till at hun er født i Molde, har sin formelle bakgrunn fra både Trondheim og ikke minst Göteborg der hun studerte under Anders Jormin. Etter som jeg har skjønt har Gaustad Anderssen nå flytta tilbake fra Sverige til Tennfjord – ei lita bygd ikke langt fra Ålesund. Tittelen "Heim" kunne sånn sett ikke ha passet bedre. Musikken hennes derimot er det ikke noe lite over – den er stor, varm og usedvanlig inderlig.

Det aller meste av både tekst og musikk har Gaustad Anderssen skrevet sjøl. Hun sier/synger at hun tror på både skjønnhet og kjærlighet, floskler i manges ører kanskje, men med den åpenbare ektheten Gaustad Anderssen viser, så er det ikke det. Hun tar også et uvanlig grep og blander nynorsk og engelsk i samme tekst – og det funker svært så bra. Gaustad Anderssen er også småbarnsmor og det bærer også de personlige tekstene preg av.

Gaustad Anderssen er en svært sterk historieforteller. Det eneste hun ikke har gjort sjøl er ei låt av Astor Piazzolla og "I dine skap" av Kari Bremnes. Tekstene får akkurat så mye luft og rom som de trenger og med hennes prikkfrie diksjon er det en sann fryd å bli en del av dem. Når hun så har alliert seg med et norsk/svensk a-lag med Carl Emil Svensson på gitar, Fredrik Nilsson eller Johannes Lundberg på bass, Hermund Nygård eller Martin Öhman på trommer, Thomas Gustafsson – Sveriges svar på John Surman – på saksofon og sjølvaste Arve Henriksen på trompet på ett spor, så har hun sikra seg et tonefølge som er nesten perfekt i forhold til både stemma og intensjonene hennes.

Gine Gaustad Anderssen har latt oss vente både vel og lenge. Når hun først inviterer oss inn i sitt singer/songwriter/jazz-landskap så har det vært verdt ventetida på alle mulige vis. Må det for all del ikke ta ta like lang tid til neste gang.

Gine Gaustad Anderssen

Heim

Losen Records/MusikkLosen

1 kommentar
  1. Tilbaketråkk: eggdonors.asia

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg