Full fest

Ja da, jeg veit det ikke var Earth Wind & Fire som stod på scena da Bodø Jazz Open blei avslutta natt til søndag. Slektskapet var uansett mer enn sterkt nok til at det blei full fyr i teltet.

Bodø Jazz Open vet å sette sammen et program som snakker til de fleste – sjøl om jazzfoten ikke er av de mest finstemte. Bandet som går under navnet Al McKay Allstars – Earth, Wind & Fire Experience – av juridiske årsaker stort sett – er et 13 manns urheftig coverband bestående av meget dyktige musikanter, som tjener sine velfortjente slanter på å forlyste folk kloden rundt med låter "alle" kjenner fra et av verdens mest populære soul/funk/RNB-band. Den eneste av de 13 som var med i originalutgava er gitaristen, låtskriveren og produsenten Al McKay.

Uansett ga de et feststemt publikum – flere med glitrende slengbukser – akkurat det de var kommet for: et godt og vel to timers forrykende show med alle de store hitene fra den gang: "September", "Boogie Wonderland", "After the Love Has Gone", "Got to Get You Into My Life" og "Saturday Nite" for å nevne noen.

Tre vokalister, blåserekke med fire samstemte herrer og et heftig komp sørga for akkurat det folket ville ha – full fest og god stemning.

Live Maria Roggen, Tone Åse og Ylajali – en ganske så annerledes korkonsert.

Nesten alle foto: Henrik Dvergsdal

Avslutningskvelden starta så avgjort i den andre enden – i Bodø Domkirke. Det lokale koret Ylajali – bestående av 16 kvinner – hadde invitert med seg Live Maria Roggen og Tone Åse, to av våre mest spennende stemmer og pedagoger, for at de kunne få leke seg med stort sett sitt eget repertoar som består av alt fra salmer via folketoner til mer nesten poprelatert materiale.

Ved hjelp av looper, annen nennsom bruk av elektronikk, talekor, kor i koret – hvis du skjønner, call and response og sikkert mye annet øvd inn på rekordtid, ga det søkende koret og de to ledestjernene oss en spennende og annerledes koropplevelse som utfordra både på scena og oss i kirkebenkene.

Torun Eriksen med Jørn Øien, Kjetil Dalland og Andreas Bye – like stas hver gang.

Jeg har hatt gleden av å høre Torun Eriksen for ikke mange måneder siden. Nok et møte med det topptrimmede bandet bestående av Andreas Bye (trommer), Kjetil Dalland (elbass) og Jørn Øien (tangenter) skada likevel ikke. Torun Eriksen & Co er nemlig av typen som hele tida gir materialet sitt nytt innhold – sjøl om det er stort sett de samme sangene. Eriksens stemme og formidling er så veldig av den ekte og inderlige sorten som det er umulig å stille seg likegyldig til – derfor blei også dette Bodø-møtet av den hyggelige sorten.

Med sola fortsatt hengende vakkert skinnende over Børvasstindan takker Tor de Jazz for seg for denne gang – både bloggen og forfatteren kommer mer enn gjerne tilbake.

Foto: Fofatteren sjølv fra rom 1013

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg