Et eksotisk møte

Den vietnamesisk/franske gitaristen Nguyên Lê er inspirert av både Jimi Hendrix og musikk fra sine foreldres hjemland. Her kombinerer han det på et unikt vis.

Ngô Hồng Quang og Nguyên Lê gir oss musikk og opplevelser vi aldri har fått før.

Den 58 år unge gitaristen Nguyên Lê har helt siden begynnelsen av 90-tallet vært helt i fronten av europeisk jazz. Med sitt ganske så rocka uttrykk har han vært avgjørende for å skape en fusjon mellom rock og jazz. Samtidig har han vært veldig tro mot sitt vietnamesiske opphav og han har laga en rekke skiver med musikk med røtter derfra og sammen med musikanter fra landet med røtter i folkemusikken.

I forbindelse med plateselskapet ACT, som Lê har Vært knytta til nesten hele tida, sitt 25-års jubileum fant Lê og ACT-grunnlegger og produsent Siggi Loch ut at det var på sin plass å oppsummere og gå videre på dette sporet.

Sammen med den unge, virtuose tradisjonsmusiikanten Ngô Hồng Quang, som både synger, spiller vietnamesisk fele, munnharpe og et par andre instrumenter, har Lê skrevet ny musikk og ikke brukt eksisterende musikk denne gangen. På det viset har de makta å skape en ny og spennende fusjon mellom det vestlige, som Lê sjølsagt også kommer fra, og det tradisjonelle som Ngô Hồng Quang bringer med seg.

I tillegg hadde Lê og Loch et ønske om å utvide grensene ytterligere og gjennom å invitere med seg tidligere samarbeidspartnere som blant andre italienske Paolo Fresu på trompet og flügelhorn, japanske Mieko Miyazaki på koto og indiske Prabhu Edouard på tablas og diverse, så har dette blitt en unik musikalsk stuing – bokstavelig talt fullstendig grenseløs.

Denne musikken er sterk, vakker og unik – den kan ikke sammenliknes med noe som har kommet min vei tidligere i alle fall.

PS Dessuten mener jeg at Trump må avsettes snarest mulig.

Nguyên Lê & Ngô Hồng Quang

Hà Nội Duo

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg