Vellykka operasjon

Bak Operasjon Hegge skjuler fem av de ferskeste stortalentene fra jazzlinja i Trondheim seg. Med egne låter og masse originalitet etablerer banden seg umiddelbart høyt der oppe.

Operasjon Hegge i ustanselig bevegelse.

De skal ha fulgt spesielt godt med de som befinner seg utenfor jazzmiljøet i Trondheim, hvis de har god og stor kunnskap om bassisten, komponisten og bandlederen Bjørn Marius Hegge. Fra må av er det imidlertid ingen grunn til å unnskylde seg lenger. Hegge, opprinnelig fra Stjørdal, har nemlig gitt oss et debutalbum som forteller oss at han har mye å fare med på alle områder.

Hegge har, som alle de andre I kvintetten, bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim. Der blir alle som kommer gjennom nåløyet oppfordra til å følge sin egen musikalske visjon – ingen blir pålagt å søke mot en eller annen spesifikk sjanger.

For Hegges del har det betydd et moderne, akustisk ideal der den sterke melodien står i fokus. Det betyr igjen at vi får alt fra vakre ballader til låter i de varmere luftlag i heftige tempi. Som om ikke det er nok så lukter Operasjon Hegge også på friere uttrykk innimellom.

Simon Olderskog Albertsen (trommer), Petter Kraft (tenorsaksofon), Torstein Lavik Larsen (trompet) og Martin Myhre Olsen (alt- og sopransaksofon), med så allsidig bakgrunn som Magalodon Collective, Rønnings Jazzmaskin, Wako, Trondheim Jazz Orchestra, Skadedyr, Torstein Ekspress og Espen Berg Trio, gir de sju låtene Hegge har skrevet og de fire som Kraft har ansvaret for, liv og innhold som forteller oss at de både kollektivt og individuelt befinner seg på et spennende og kraftfullt sted i sine musikalske liv og karrierer.

Operasjon Hegge er et akkordfritt ensemble med masse rom til individuelle ekskursjoner. Det er en fryd å oppleve disse musikantene nå og det blir garantert spennende å høre dem videre i tiåra som kommer.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes så raskt som mulig.

Operasjon Hegge

Midt på natta

Particular Recordings Collective/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg