Hedersmannen

Arve Tellefsen hadde gått hjem da arrangørene ville gi han årets hederspris under Spellemannutdelinga. Det gjør han ikke til noen mindre hedersmann.

Arve Tellefsen – vi snakker spellemann og hedersmann.

I forbindelse med Arve Tellefsens 80-års dag like før jul, ville hans plateselskap Grappa også være med å hedre en av de aller største kulturpersonlighetene her til lands i vår tid. Hele "landet" deltok jo i feiringa av´n Arve – mer folkekjær artist på tvers av generasjoner og sjangre er vel nesten ikke mulig å oppdrive.

Grappa, i samarbeid med Tellefsen sjøl, har dukka ned i arkivene og funnet fram til 18 Tellefsen-innspillinger der vi får gjenhør med det jubilanten kaller perler, men som mange andre kaller svisker. Innspillingene er gjort på 80-og 90-tallet og med et par unntak, tror jeg, har alle vært ute før.

Tellefsen har gjennom hele sin karriere vist seg å være en uhøytidlig, men samtidig usedvanlig seriøs musikant som har henta inspirasjon fra en rekke kilder – bare kildene har vært forbundet med kvalitet. Her møter vi blant andre fire viktige samarbeidspartnere fra ulike deler av hans karriere – partnere som har bydd på helt forskjellige typer input: tangentmaestro Kjetil Bjerkestrand, saksofongigant Jan Garbarek, Trondheim Symfoniorkester og pianist Kaare Ørnung.

Klangidealet har vært viktig for Tellefsen gjennom hele hans musikalske liv og om det er "It Ain´t Necessarily So", "Summertime", "Cavatine", "Pan", "Tango Jalousie" eller "Liebesfreud", så frambringer han denne magiske klangen hver eneste gang.

Det blei mye heder og ære på Arve Tellefsen både før og etter nyttår. Det er absolutt ingen grunn til at det skal stoppe nå – la hyllesten fortsette i 80 år til.

PS Dessuten mener jeg at Trump må avsettes snarest mulig.

Arve Tellefsen

Limelight

Grappa/Musikkoperatørene

4 kommentarer

Siste innlegg