Ny stemme

Sarah McKenzie er et nytt bekjentskap for meg. Den australske vokalisten og pianisten føyer seg elegant inn i The American Songbook-tradisjonen – og litt til.

Sarah McKenzie befinner seg ikke så langt unna Diana Krall – på alle vis.

Sarah McKenzie nærmer seg 30 med stormskritt, men har vært overbevist i mer enn halvparten av sitt relativt korte liv om at det var jazzmusikant hun skulle bli. Den musikkinteresserte faren hennes skjønte at unge Sarah hadde et spesielt talent og sørga for at hun tidlig fikk en god, moderne pianolærer – en lærer som skjønte det samme og som presenterte henne for jazz.

Fra da av har det bare gått én vei – rett mot stjernene. Turen gikk til USA, Boston og studier ved Berklee ikke lenge etter at hun hadde runda 20 og etter at hun avslutta sin bachelor der, har hun nå slått seg ned i London og Paris og hun har hele verden som si leikegrind.

Til tross for at "Paris in the Rain" er McKenzies fjerde CD, har hun dessverre passert under min radar. Basert på repertoaret både fra de tidligere innspillingene, og "Paris in the Rain", så har hun ei sterk tiltrekning mot det kjente og tidløse amerikanske standardrepertoaret, samt at hun plusser på med litt Joni Mitchell og skriver en hel del sjøl – fem av de 13 låtene her er eget stoff.

De som kan "høre" for seg at Sarah McKenzie befinner seg i et slags Diana Krall-landskap, har absolutt helt rett. Likevel, om det er "Tea for Two", "Little Girl Blue", "When in Rome" eller "Triste", makter McKenzie absolutt å gi materialet sin egen vri gjennom sin egne helt personlige kvaliteter både som vokalist, pianist og arrangør.

Innspillinga er gjort i New York i fjor sommer og hun har fått helt perfekt assistanse fra supergutta Gregory Hutchinson (trommer) og Reuben Rogers (bass), samt blant andre Ralph Moore og Scott Robinson på saksofon, Romero Lubambo og Mark Whitfield på gitar og Warren Wolf på vibrafon.

Sarah McKenzie har det absolutt det som trengs for å bli ei stor stjerne innen det mer tradisjonelle jazzlandskapet. Forvent ingen store overraskelser her, men masse god og tidløs musikk – holder ei stund det.

PS Dessuten mener jeg at Trump må avsettes snarest mulig.

Sarah McKenzie

Paris in the Rain

Impulse!/Universal Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg