Det stemmes!

I 2010 hadde plateselskapet TMC kjempesuksess med samleplata "Jazz & The City". Her kommer oppfølgeren – også med norske bidrag og nesten bare vokaljazz.

Helle Brunvoll og Gunhild Nyborg i godt selskap med Tony Bennett og Sarah Vaughan.

Den første samlinga inneholdt 63 spor, fordelt over tre CD-er, med noen av de aller største navna i jazzens vokalhistorie. Med en hyggelig utsalgspris blei det en storselger sett med jazzøyne og passerte 30.000. Det er på mange vis forståelig: der fikk et vokaljazzelskende publikum – og andre – "alt" samla på et sted. Ingenting for den devota samler med andre ord, men for de som vil ha litt av alt var det en fin snarvei.

Nå har altså TMC dukka ned i arkivene igjen og satt sammen en litt annerledes samling bestående av to CD-er og 34 låter. Den store forskjellen er at CD nummer en består utelukkende av nordiske artister. Harald og Sonja er representert med Helle Brunvoll og Gunhild Nyborg med to låter hver. Ikke våre mest sentrale vokalister, men når ei slik samling har med rettigheter å gjøre, så blir det slik. Når det er sagt så gjør både Brunvoll og Nyborg en meget hederlig innsats og er absolutt vel verdt mye mer oppmerksomhet enn de har fått. Fra Norden kommer også Christina Gustavsson, Ira Kaspi, Sofia Pettersson, Anna Lundqvist, Isabella Lundgren, Rigmor Gustavsson, Rebecka Larsdotter, Lagaylia Frasier, Jeanette Lindström, Zelma, Carin Lundin og Vivian Buczek/Peter Asplund. Mye svensk der altså, men det kan vi jo leve med når kvaliteten er god. Litt standardstoff, litt originalmateriale og alt holder seg i den i svært så melodiøse gata.

CD nummer to består av artister fra øverste hylle fra den andre sida av dammen. Nina Simone, Nat King Cole Trio, Ella Fitzgerald, Tony Bennett, Duke Ellington Orchestra, Peggy Lee, Billie Holiday, Sarah Vaughan, Julie London, Nancy Wilson og Doris Day er noen av artistene og i tillegg er den svenske legenden Alice Babs henta inn på "Amerika-laget"med to spor.

Denne delen består nesten sjølsagt av utelukkende standardlåter og for tilhengere av god musikk, langt utenfor jazzmenigheta også, er det mye å glede seg over her må vite.

Denne samlinga er altså en grei snarvei for de som vil ha litt av alt. Den ekte samleren må nok leite helt andre steder.

PS Desduten mener jeg at Trump må avsettes snarest mulig.

Diverse artister

Jazz& The City, Volume 2

TMC/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg