Steintøft!

Med meget god assistanse av blant andre Eirik Hegdal har svenske Martin Küchen skapt fantastisk tøff og spennende musikk med sitt lille store band Angles 9.

Angles 9 – her blir det ikke spart på noe.

Den 50 år unge alt- og tenorsaksofonisten Martin Küchen har samarbeida mye med norske musikanter de seineste åra. Han har blant annet bidratt til kollektivet Trondheim Jazz Orchestra, men han har helt siden 2007 også prioritert sitt stadig større band som begynte som Angles 6. Fire skiver har det blitt med vinklene, som har vært ni i tallet siden 2012.

Dette er mitt første møte med bandet som i mine ører har et solid slektskap til både Trondheim Jazz Orchestra og Charlie Hadens Liberation Music Orchestra. Küchen har invitert med seg mange av sine favoritter fra det spennende, moderne miljøet i Sverige. Se bare her: Johan Berthling (bass), Magnus Broo (trompet), Goran Kajfeš (trompet), Mattias Ståhl (vibrafon), Andreas Werliin (trommer), Alexander Zethson (piano) og Mats Äleklint (trombone). Når vi så plusser på vår egen Eirik Hegdal på barytonsaksofon, så sier det seg sjøl at de mannskapsmessige forutsetningene er noe så voldsomt tilstede for at Angels 9 skal bli et kollektiv som bør bli huska både lenge og vel.

Küchen har skrevet viril og livsbejaende musikk som henter både fra de tidligere nevnte og andre inspirasjonskilder som Carla Bley, Charles Mingus og store doser balkansk partymusikk! Küchen har garantert hatt de de individuelle stemmene solid i bakhodet når han har skapt musikken og du verden for noen utblåsninger vi får være med på. Hvordan dette bandet låter live, uten sikkerhetsbelte, kan man nesten bare drømme om – det er mer enn heftig nok i en studiosetting også.

Det portugisiske plateselskapet Clean Feed Records viser nok en gang at de både når det gjelder kvantitet – de gir ut CD-er like kjapt som de fleste spiser brødskiver – og kvalitet, ligger helt i det internasjonale tetsjiktet. Angles 9 er et band helt der oppe med toppfolk over hele linja.

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes snarest mulig.

Angles 9

Disappeared Behind the Sun

Clean Feed Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg