Et siste farvel

Den 7. november i fjor var reisa til Leonard Cohen over. Ei fantastisk karriere som strakk seg over 60 år, blei avslutta ei legende verdig.

Leonard Norman Cohen (1934-2016) – et ikon.

Leonard Cohen var en klok mann – en veldig klok mann. Helt siden hans første diktsamling kom i 1956, fortalte og lærte han millioner om ekte tanker, følelser og visjoner. De som var så heldige å oppleve han i levende live, og jeg var heldigvis en av dem, blei berørt på et vis som vil være med oss for alltid. Så spesiell, så sjelden, så stor var Cohen.

Om han var så klok at han viste eksakt når han kom til å forlate tida, betviles vel. Uansett så skjønte den godt og vel 80-årige Cohen, som alle andre som har kommet dit i livet, at han var på oppløpssida.

Tekstene på hans siste studioalbum, det blei 14 av dem totalt, tyder så avgjort på det også. De har alle den samme tyngden og inderligheten som på nesten alt Cohen ga oss. Her handler det i stor grad om Gud, døden og humor – og sjølsagt hele tida med Cohens umiskjennelige måte å formidle dem på.

På "You Want It Darker", som blei produsert av sønnen Adam og gitt ut bare et par uker før klokka klang for siste gang, forteller Cohen oss at "I´m ready my Lord". Han sier også i "Leaving The Table" at "There is no One Left to Blame – I´m Out of the Game". det er mange slike bilder underveis her – så det er ingen tvil om at Cohen tar farvel med "You Want It Darker".

De ni låtene holder alle høy Cohen-klasse, men har kanskje en enda mørkere tone over seg enn i hans tidligere produksjon. Hvordan det enn er, så er dette et fantastisk punktum på ei fantastisk karriere for en like fantastisk musikant og personlighet.

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes snarest mulig.

Leonard Cohen

You Want It Darker

Columbia/Sony Music

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg