Scener fra et ekte skap

Aslak Hartberg, eller her bare ASLAK, er en usedvanlig allsidig og dyktig musikant. Her setter han ord på og synger om "opplevelser" de fleste av oss har vært i nærheten av en eller annen gang i livene våre.

ASLAK har noe viktig å melde.

I løpet av sine 41 år har rapperen, sangeren, bassisten, komponisten og låtskriveren Aslak Hartberg været innom en rekke baser og vist at han fikser alt bedre enn de aller fleste. Den store hop kjenner han best som Alis i Klovner i kamp, men allerede som tenåring fortalte han den indre krets at han var en mer enn lovende jazzbassist, noe han blant annet viste oss sammen med talentspotteren framfor noen, Jon Arild Eberson.

De seineste åra har vi truffet han i et svært så fruktbart samarbeid med skuespilleren Torbjørn Harr i bandet Harr & Hartberg der tekster av Lars Saabye Christensen og musikk forbundet med Chet Baker har stått sentralt.

Men ASLAK har på Ingen måte glemt rapperen, sangeren og låtskriveren i seg heller – og takk for det. Med "Gift" gir han oss seks "noveller" om samliv, brudd, håp og alt dertil hørende som forteller oss at han er historieforteller som nesten ikke har sin make i norsk populærmusikk. Når han så skriver låter som går rett inn i hjernebarken for der å bli værende, og omgir seg med stjernemusikanter som Bendik Hofseth, Sjur Miljeteig og Jens Christian Bugge Wesseltoft, som aldri gjør noe uten at de setter sitt enorme bumerke på musikken, og synger en vanvittig flott og sterk duett med sin skolekamerat fra videregående, Bertine Zetlitz, så har "Gift" blitt en en enorm og flott bekreftelse på at ASLAK er en artist helt i enhver toppklasse her hjemme. Samtidig er det nok en beskjed om at Aslak Hartberg, uansett hvor han dukker opp, fortjener mye mer oppmerksomhet enn han har fått.

"Gift" er kun å finne digitalt.

PS Dessuten mener jeg at Trump må avsettes snarest mulig.

ASLAK

Gift

Bjølsen Lyd

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg