La det swinge!

Django Reinhardts musikk lever – nå med en ny norsk duo.

Fiolinisten Sebastian Gruchot og gitaristen Michael Smith Krumins løfter frem Djangos unike verden.

Etter at Jon Larsen satte sammen Hot Club de Norvège og tok initiativet til Django-festivalen, så har stringswingmusikken stått sterkt her til lands – og langt utenfor jubilanten Haralds grenser også for den sakens skyld. I kjølvannet av dette har det dukket opp stadig mer Django-musikk i nye konstellasjoner og veldig ofte har den kommet fra musikanter som "stammer" fra andre sjangre.

Slik er det også med duoen Gruchot/Krumins. Både gitaristen Michael Smith Krumins, fra Moss, men som har endt opp i Oslo via Kristiansand og fiolinisten Sebastian Gruchot, opprinnelig fra Polen, men bosatt i Kristiansand, har sin musikalske bakgrunn fra sjangre ganske langt unna stringswing. Både verdensmusikk, progrock og metal finnes i ryggmargen til begge musikantene, men i voksen alder har de begge også oppdaga og videreført Django Reinhardts unike budskap.

Smith Krumins mista, som geniet Reinhardt, en finger i ei ulykke. Han holdt da på å legge gitaren på hylla, men inspirasjonen fra Reinhardt fikk han heldigvis til å skifte meining. Han og Gruchot, som Reinhardt fant fiolinisten Stéphane Grappelli, fant hverandre for flere år siden og her får vi status anno februar 2014 – det er da den er spilt inn.

Her gir de oss elleve låter som "Coquette", "Lady Be Good", "Out of Nowhere" og "I´ve Found a New Baby". Begge er meget langt framskredne instrumentalister og det er en utmerket kjemi mellom dem. De er tradisjonstro, som man skal være med dette uttrykket, men greier likevel å gi musikken mye av seg sjøl. La det swinge!

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes snarest mulig.

Gruchot/Krumins

Inspired

MSK Records/[email protected]

6 kommentarer

Siste innlegg