Vakkert til og fra røttene

Ole Jørm Myklebust er en strålende jazztrompeter. Dessuten er han en framifrå visesanger og her får vi møte begge to i en hyllest til røttene hans.

Ole Jørn Myklebust har all grunn til å smile.

Uansett hvor Ole Jørn Myklebust dukker opp, så er han en garantist for kvalitet. Slik er det med den saken. Det veit alle som har opplevd han enten med sin egen jazztrio eller med Mari Boine eller Jonas Fjeld. Myklebust gjør enkelt og greit noe inderlig med musikken – alltid.

Likevel er det nok slik at den store hop ikke kjenner spesielt godt til visesangeren Myklebust. Jeg er blant dem, men med mitt inntrykk av han som musikant så ville det ha overraska meg kraftig om nivået også på det området var i nærheten av pari, for å si det sånn.

Oslo-bosatte Myklebust, med mange år bak seg som Tromsø-boer også, kommer opprinnelig fra den lille bygda Eidsdal på Sunnmøre. Det er han tydeligvis stolt av og det er på grunn av disse røttene vi møter han som visesanger også.

For noen år siden blei Myklebust spurt av arrangørene av festivalen "Eidsdalsrøre" om han kunne lage en konsert med musikk til den lokale poeten og gårdbrukeren Arne O. Storås (1908-2002) sine dikt. Myklebust var ikke vanskelig å be – han hadde oppdaga Storås´ univers for 15 år siden og faktisk skrevet musikk ti noen av dikta hans allerede den gang. Av ymse årsaker hadde musikken og dikta blitt liggende i ei skuff helt til henvendelsen kom.

Respekt for og kjærlighet til naturen og hvordan menneskene hadde det og opplevde det "nye livet" etter krigen i ei lita bygd som Eidsdal, var noe av det Storås makta å beskrive på sitt vakre og ettertenksomme vis og som Myklebust løfter videre på en ekte, inderlig og djupt personlig måte. Med si flotte, djupe og mørke stemme forteller han historier som får oss til å lytte, og med tonefølge av sin egen trompet og xaphoon (!!!!), Tore Bruvoll på gitar, banjo, trøorgel og kor og Svein Schultz på bass og to glitrende duetter med vokalistene Matilde Tafjord Rødhammer og Silje Mari Westerås, har "Gløymde fotefar" blitt et musikalsk og personlig visittkort som mange langt utenfor Eidsdal kan få mye glede av.

Ole Jørn Myklebust har skrevet 13 vakre melodier til flott lyrikk med både lokalt og universelt innhold. Når han så synger så inderlig og sterkt som han gjør, så er det bare å heise flagget.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Ole Jørn Myklebust

Gløymde fotefar – Viser frå Eidsdal

Finito Bacalao Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg