Lyden av gode og levende bilder

Viktoria Tolstoys to store lidenskaper, bortsett fra familien da, er musikk og film. Her kombinerer hun alle tre.

Viktoria Tolstoy har et et godt øye til film – og filmmusikk.

42 år unge Viktoria Tolstoy, datter av en svensk jazzmusiker og med den russiske forfatterlegenden Leo Tolstoi som tippoldefar, platedebuterte allerede i 1994. Først kom det to popaktige utgivelser fra den meget dyktige vokalisten før det store gjennombruddet som jazzvokalist var et faktum i 1997 med albumet "White Russian" på det meget anerkjente plateselskapet Blue Note sammen med Esbjörn Svensson Trio. Siden har Tolstoy holdt seg på toppen av vokaltrona hos söta söster, samtidig som hun i perioder også har vært på toppen av kjendislista som programleder for et realityprogram. Her hjemme har vi også møtt henne ved flere anledninger, seinest under Moldejazz i 2015 sammen med blant andre Frode Alnæs og Bjørn Alterhaug.

Reality eller ikke – det er så avgjort vokalist og en svært så uttrykksfull sådan hun er. Denne anledninga har hun benytta til å kombinere sine to store interesser-film og musikk.Tolstoy er nemlig en god del over gjennomsnittet interessert i film og her tolker hun elleve av sine favoritter – i alle fall låter som er sterkt forbundet med disse filmene.

Her får vi blant annet "Calling You" fra "Bagdad Café", "Out Here on My Own" fra "Fame", Annie Lennox´"Love Song for a Vampire" fra "Bram Stoker´s Dracula", Björks "New World" fra "Dancer in the Dark" og, som bonus, sjølsagt Charlie Chaplins "Smile" fra "Modern Times". Sammen med sin strålende trio bestående av Krister Jonsson på gitar, sin ektemann Rasmus Kihlberg på trommer og Mattias Svensson på bass, samt stjernegjestene Nils Landgren på trombone og Iiro Rantala på piano på noen av låtene, forteller Tolstoy oss at hun har et ekte og inderlig forhold til dette stoffet – hun har sjølsagt sett alle filmene også – og hun kler samtlige på et varmt vis med sin innlevelse og utstråling.

PS Dessuten mener jeg at Trump må avsettes snarest mulig.

Viktoria Tolstoy

Meet Me At The Movies

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg