Søkerne

Det svært så spennende bandet Nakama, med noen av landets aller mest søkende og åpne musikanter, har nok en gang funnet.

Nakama er noe annet enn du har hørt før.

Foto: Jan Tore Eriksen

Nakama har helt siden starten bestått av bassist og bandleder Christian Meaas Svendsen, den Oslo-bosatte japanske pianisten Ayumi Tanaka, trommeslageren Andreas Wildhagen og fiolinisten Adrian Løseth Waade. Fra sin første cd, "Most Intimate" er den tredje, har de både individuelt og kollektivt fortalt oss at de har vært på vei til noe helt eget. De fire er i mine ører noen av de mest spennende, lekne og søkende musikantene vi har, og på et originalt vis bekrefter de det her også.

Etter bandets aller første turné i fjor, ønska Meaas Svendsen at de skulle gå direkte i studio for å få ut resultatet av det de hadde opplevd sammen. Det skulle gjøres på et helt spesielt vis. Etter to konseptalbum ville "sjefen" at alle skulle skrive små dedikasjoner til hverandre. Den dedikasjonen var tilegna, fikk ikke være med på låta. Etter at låta er presentert, kommer et solo tilsvar fra den "hyllede" som igjen blir fulgt opp av en kort kollektiv improvisasjon der musikantene også til dels bytter instrumenter!

Om dette høres ambisiøst, annerledes og utfordrende ut, er det helt korrekt antatt. Musikken er åpen, fri, melodisk, frisk og hele tida søkende. "Most Intimate" er også utstyrt med et lite eventyr av et cover der alle fire skriver om sine tanker når det gjelder intimitet. Nakama avslutter sitt liv som kvartett på et flott vis – nå er også den østerrikske stemmekunstneren Agnes Hvizdalek en del av søkeprosessen. Nakama blir ikke mindre spennende av den grunn.

PS Dessuten mener jeg Trump må avsettes snarest mulig.

Nakama

Most Intimate

Nakama Records/Tiger Safari

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg