Voksenfilmer selges

Øystein Sunde og Stian Carstensen sammen kan ikke bli noe annet enn hysterisk – også mellom stive permer.

Stian Carstensen og Øystein Sunde tar humor på alvor.

Alle som har støtt på de ekvilibristiske musikantene, og ikke minst ordsjonglørene Stian Carstensen og Øystein Sunde, vet at vi har med to av landets aller morsomste – og kjappeste – hjerner å gjøre. Om det er med fingrene eller med kjeften, så går det ofte unna i et tempo som er langt over fartsgrensa. Likevel er det ikke slik at det går fort for forthetens skyld – som oftest i alle fall – det er nemlig alltid innhold og substans i herrenes uttrykk.

Som hos alle framifrå musikanter så er også Carstensen og Sunde utstyrt med en observasjonsevne langt over gjennomsnittet. Det er jo ofte på grunn av hva de får med seg i det daglige at Kunsten oppstår og når det gjelder disse kara, er den evnen aldri hvilende. Her får vi oppleve den evnen på et annet vis enn det vi vanligvis forbinder med dem – altså verken verbalt eller musikalsk, men i bokform. Det kommer neppe som noen bombe at de har makta å ta med seg humoren mellom to permer også.

Utstyrt med kjappe reflekser og mobilkamera har de to turnerende herrene fått med seg utrolig mye på sin ferd land og strand rundt. Som Lars Saabye Christensen skriver i forordet er latteren bandets femte medlem på veien. Musikerhumoren er både spesiell og, for utenforstående, ofte krevende, men her har C+S tatt oss med Norge rundt på et vis som alle både kan humre og ha glede av. Samla på knappe 170 sider tar de oss med på ei bildereise, ofte med små kommentarer, som "avslører" mye om oss nordmenn. Her er det annonser fra ymse lokalaviser – "Bjørn skutt i ræva med hagle", veiskilt som "Dydens vei stengt for gjennomkjøring", reklameplakater som "Jokkebukse dame – 199" og "Fersk okse lever" – masse orddeling smoro og om han som skulle selge voksenfilmene sine – han skulle nemlig gifte seg.

"God sesong for leppefiskere", med undertittelen "Perledykk i folkedypet", er ei bok å bla i og humra av og til nesten uten stans. Alt er sjølsagt ikke like morsomt, men Stian Carstensen og Øystein Sunde har nok en gang truffet folkenerven. Noe forteller meg at dette bare er første bind – det finnes nemlig veldig mye mer å hente der ute og disse to observatørene kommer aldri til å gi seg.

Øystein Sunde og Stian Carstensen

God sesong for leppefiskere

Bazar Forlag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg