Herlige reiser og møter

Livet består av tilfeldigheter og noen er viktigere enn andre. Møtet mellom vokalisten Marit Sandvik fra Tromsø og trommeslageren Maurizio Picchiò fra Foligno i Italia er av det viktige og vakre slaget.

Maurizio Picchiò og Marit Sandvik ved Polarsirkelen.

Sommeren 2014 inviterte saksofonisten Helge Sveen Marit Sandvik og hennes gitarspillende mann Øystein Norvoll til et musikalsk møte i Spoleto i Italia. Trommeslager for anledninga var Maurizio Picchiò. Kjemien var umiddelbart både tilstede og sterk og snøballen begynte å rulle – sjøl om det var varmt! Ideen om et skiveprosjekt basert på Sandviks musikk blei født mer eller mindre der og da.

Noen få måneder seinere tok Sandvik med seg en bunke musikk og pianisten Eivind Valnes og satte seg på flyet til Roma der Picchiò hadde samla et kremlag bestående av Fabrizio Bosso på trompet, Maurizio Giammarco på tenorsaksofon og Raffaelo Pareti på bass – meget velmeritterte musikanter som likevel er ganske så ukjente her hjemme, men som holder skyhøy standard.

Hele bandet på Norgesturné på nyåret.

Med seg i bagasjen hadde Harstad-fødte, men Tromsø-bosatte Sandvik (60) ei bunke med flotte låter – hun har skrevet det aller meste av både tekster og melodier og enkelte av arrangementene, men med litt assistanse fra herrer som Tom Harrell og Jørn Øien. For å si det sånn: de to sistnevnte befinner seg i utmerket selskap her.

Hadde Sandvik, med masse varme og en herlig og unik signatur på stemma si, bodd lenger sør i landet eller nærmere en jazzmetropol, hadde hun garantert hatt et større navn enn hun har. Slik er det med den saken, men det uansett å håpe etter at "Travel" har kommet ut både her hjemme og i Italia, at Marit Sandvik får mye mer oppmerksomhet enn det som har kommet hennes vei så langt. Norgesturneen bandet la ut på på nyåret var en solid bekreftelse på at hun har veldig mye å fare med.

Hennes fine, småfilosoferende tekster og vakre melodier, med et fundament i musikk fra 60-tallet og USA, blir dandert i alle slags tempi og Sandvik, og hennes nye venner, fikser det på et framifrå vis. Hun scatter også på en måte som forteller oss at hun har kontroll på det meste av jazzhistoria. Reiser og påfølgende møter fører ofte gode ting med seg – "Travel" er et strålende eksempel på det.

Fra heimen i Tromsø er datter Dagny kanskje på vei mot det store popgjennombruddet også langt utenfor Harald og Sonjas grenser. Mor Marit fortjener også et skikkelig gjennombrudd.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

Marit Sandvik – Maurizio Picchiò

Travel

Alfa Music/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg