Over mange grenser

Med utgangspunkt i Kongsberg, Åndalsnes og Tsjekkia har trioen KIAP kommet sammen og skapt noe de er helt aleine om.

KIAP med Magnus Sefaniassen Eide, Michal Wróblweski og Magnus Jønnum Grimnes staker ut sin egen kurs.

Med såpass vidt forskjellige geografiske utgangspunkt, blei Musikkhøgskolen i Oslo årsaken til at trommeslager Magnus Sefaniassen Eide fra jazzmetropolen Åndalsnes, gitarist Magnus Jønnum Grimnes fra festivalbyen Kongsberg og altsaksofonist Michael Wróblewski, fant sammen på alle slags vis. Alle er bosatt i hovedstaden og en av flere fellesnevnere er altså det bassløse samfunnet KIAP – som betyr stønne, vræle eller noe i den dur på et fremmedlandsk språk.

Her får vi være med på KIAPs debut-CD, nummer to er allerede spilt inn, og både bandet og musikken er nok et eksempel på at høyskole/universitetsinstitusjonene her er til lands er smeltedigler og utklekkingssteder for musikere, band og et kreativt mangfold som er bortimot unikt.

Det KIAP, med tre sjangerfrie og usedvanlig søkende og dyktige unge herrer, gir oss, er høyenergisk musikk med røtter i både jazz, rock, metal og med klare spor til filosofien til en stilskaper som John Zorn. Jønnum Grimnes og Wróblewski har skrevet alle låtene hver for seg, med ett unntak og da har de samarbeida om åpningslåta "Vitamins".

Og vitamininnsprøyting har så definitivt KIAP – både bandet og skiva blitt. Intensiteten, energien, lytteevnen, musikaliteten og empatien er hørbar hele veien og når ti låter blir servert på vel en halvtime, så skjønner man raskt at her blir ikke mye tid skusla bort på tant og fjas.

PS Dessuten mener jeg at Trump må avsettes snarest mulig.

KIAP

KIAP

Hevhetia/kiaptrio.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg