New York-magi

Det skjer veldig mye rundt bassisten Per Mathisen. Nå har det skjedd i New York og det med strålende tonefølge.

Per Mathisen, Utsi Zimring og David Kikoski – vi snakker heftige saker.

Foto: Nikola Zimring

Sandefjords store bass-sønn Per Mathisen legger stadig nye territorier for sine føtter. For et par år siden møtte han den israelske trommeslageren Utsi Zimring i Jan Erik Kongshaugs Rainbow Studio for CD-innspillinga "Landing" med det israelske fusionbandet Niogi. Kjemien mellom Mathisen og Zimring var åpenbart av det sjeldne slaget både på det menneskelige og musikalske planet.

De to begynte raskt å snakke sammen om hva og hvordan de skulle utvikle sine relasjoner og etter flere konserter sammen rundt om i Europa og i Israel, begynte de å planlegge innspillinga av denne cd-en – musikken som de begge hadde skrevet, men hver for seg, var klar for sjøsetting.

Begge hadde svært sterke bånd til New York, så det var ikke noen vanskelig avgjørelse å komme ned på hvor skiva skulle spilles inn. Spørsmålet om hvilken tangentmann de ønska å invitere med seg var heller ikke veldig tidkrevende: begge to mener nemlig at David Kikoski er en av de aller hippeste gutta i klassen. Kikoski takka mer enn gjerne ja og 20. og 21. januar i fjor var Systems Two i Brooklyn åstedet for en meny bestående av fire låter hver av Mathisen og Zimring.

Her snakker vi funky jazzmusikk med et herlig driv fra start til mål. Det er bortimot umulig å skjønne at dette er en trio mer eller mindre skapt der og da i studio, men med slike kapasiteter involvert så er det ikke så merkelig likevel. Her er det tydeligvis snakk om både kjemi, empati og musikalsk lekenhet på et høyt nivå og dette grooooooover noe infernalsk hele veien.

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes snarest mulig.

Per Mathisen & Utsi Zimring with David Kikoski

New York City Magic

Alessa Records/sounddesign-austria.at

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg