Helt der oppe

Dag Arnesen er så mye mer enn en ihuga Brann-supporter. Han er nemlig en pianist helt i tetsjiktet – uansett hva slags målestandard man benytter.

Ivar Thormodsæter, Dag Arnesen og Ole Marius Sandberg – vi snakker trio av svært høy byrd.

Helt siden midten av 70-tallet har Dag Arnesen vært med å prege norsk jazzliv. Både som pianist, komponist og bandleder har han vært der oppe og det som har vært aller mest spennende med den nå 66 år unge Dag Syver Arnesen er at man sjelden eller aldri har visst hvor han skulle dukke opp i det jazzikalske landskapet. For et større publikum slo Arnesen gjennom med bandet Ny Bris der han hadde skrevet all musikken og seinere viste samarbeid med giganter som Carla Bley og Joe Henderson at Arnsesen hadde noe å gjøre på aller øverste hylle.

Etter en del år i Oslo, satte Arnesen snuten tilbake til sin egentlige hovedstad – Bergen. Det betyr, sjøl om bergensere tror noe annet, at det ikke er like lett å få den samme oppmerksomheten lenger. For Arnesens del har det heldigvis ikke vært noe stort problem. Både innenlands- og utenlands har han fått mye velfortjent skryt for sitt Norwegian Song-prosjekt der han har tolka både folkemelodier og Edvard Grieg-sanger på sitt høyst personlige vis med sin trio.

Nå har Arnesen tatt turen tilbake en annen del av sin musikalske arv. Her møter vi komponisten, lyrikeren og melodikeren Arnesen i fri utfoldelse i Pentagonrommet i Rekstensamlingene i Bergen – et rom utstyrt med et framifrå Steinway-flygel. Arnesen har skrevet seks av de elleve låtene og i tillegg får vi folkemelodien "Bonden i brylupsgarden", standardlåtene "What Is This Thing Called Love" og "In Your Own Sweet Way", Elvis-låta "Love Me Tender" i en nydelig versjon og Finn Ludts klassiker "Lille måltrost".

Sammen med et perfekt reisefølge i Ole Marius Sandberg på bass og Ivar Thormodsæter på bass, tar Arnesen oss med på ei trioreise så inderlig, personlig, melodisk, lyrisk og varm at det bare er de heftigste superlativene som dekker det hele.

Dag Arnesen sier fra hver gang han kommer med et nytt visittkort at han hører hjemme helt der oppe. Det gjør han så definitivt med "Pentagon Tapes" også.

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes snarest mulig.

Dag Arnesen Trio

Pentagon Tapes

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg