Svorsk samklang

For et år siden møtte vi den svenske visesangeren Robert Vennström og trekkspilleren Heine Bugge på deres første reise. Det var i et vakkert Nils Ferlin-landskap. Nå har de utvida horisonten betraktelig, men det er fortsatt like bra.

Kjemien mellom Heine Bugge og Robert Vennström er av det ekte slaget.

Det var intet mindre enn en stor og hyggelig overraskelse da Ferlin-skiva til Vennström og Bugge dukka opp. Av alle steder på jord hadde de to møttes i landet Bergen og det tok ikke mange gjennomspillinger å begripe at de hadde møtt hverandre på alle slags vis. Vennström var et totalt nytt bekjentskap for meg, mens Bugge hadde tatt turen fra lovende back på Molde til et herlig, totalt originalt og usedvanlig morsomt samarbeid med Polka Bjørn og allerede var godt etablert i flere musikalske landskap.

Vennström & Bugge har på ingen måte ligget på latsida siden de slapp debuten "Till Bergen (med Nils Ferlin)" i fjor og "Till det eviga" blei spilt inn i løpet av to agustdager i fjor – i Bergen, må vite. Denne gangen har Vennström & Bugge tatt for et større spekter av tekstforfattere – 13 i tallet – og med ett unntak er aller svenske. Norge er representert med Claus Frimann som levde fra 1746 til 1829. I tillegg har Vennström også skrevet en sang sjøl – både tekst og melodi, pluss at han har skrevet nye melodier til alle de andre tekstene også.

Robert Vennström er en strålende tekstformidler og løfter fram alle disse "gamle" tekstene på et vis som gjør at de har noe å si oss den dag i dag og i mange år framover. Når han også er en dyktig gitarist og har fått med seg usedvanlig allsidige og fingerrappe Heine Bugge på en viseekskursjon med solide jazzovertoner, så har dette blitt en vakker bekreftelse på at dette samarbeidet har en flott framtid for seg. Det skader heller ikke på noen måte at bassist Ole Amund Gjersvik har tatt med seg den store fela til festen. Flott, varmt, vakkert og inderlig har dette møtet blitt.

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes snarest mulig.

Vennström&Bugge

Till det eviga

Acoustic Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg