Mye musikalsk brunkrem

Jon Secada er en meget ettertrakta latinovokalist – både på Cuba og i USA. Her hyller han kanskje den aller største – Beny Moré.

Jon Secada spiller på så mye rart – synge kan han også.

Jon Secada (54) er født i Havana på Cuba og oppvokst i Fllorida, USA. Der blei han raskt en sentral musikalsk figur i det latinske miljøet og siden debuten i 1992 har han solgt 20 millioner album og vunnet to Grammy-statuetter. Han har også skrevet låter for andre størrelser som Gloria Estefan, Jennifer Lopez og Ricky Martin. I tillegg har jeg han også mistenkt for å ha tilbragt litt tid i solstudio og kanskje også litt tannbleiking. Han om det, men synge det kan han.

Her benytter Secada anledninga til å hylle den vokalisten som mange kjennere mener er den største som har kommet fra Cuba gjennom alle tider: Beny Moré (1919-63). Han er intet mindre enn legende på øya og de lærde strides fortsatt om hvordan han forlot tida: mange hevder det var Castro-regimet som tok livet av han fordi han var for fritt-talende, mens andre hevder han døde av skrumplever på grunn av langt framskreden alkoholbruk.

Uansett var han en usedvanlig vokalist som beherska alle cubanske sjangre som bolero, son montuno, mambo og guaracha. Her tar Secada for seg en rekke av Morés store hits og med hjelp av det glitrende storbandet til Charlie Sepulveda så groover det akkurat slik det skal av denne musikken.

De som har hygga seg mye her hjemme med Mambo Compañeros og Hovedøen Social Club, har mye å se fram til her også. Festen blir avslutta med en "duett" med Secada og Beny Moré i "Como Fue" og de har så avgjort funnet hverandre.

Her blir forsåvidt ingen overraska på noen som helst måte – vi blir bare servert cubansk musikk på heftig, om enn ganske glatt, vis. Det holder et godt stykke det.

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes snarest mulig.

Jon Secada

….to Beny Moré with Love

BMG/Warner Music

2 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: GVK Biosciences company

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg