Willie den store

Willie Nelson er intet mindre enn en liten gigant. I denne hyllesten til en annen countrystorhet, Ray Price, kommer nok en bekreftelse på det.

Willie Nelson – noe så voldsomt sin egen stemme.

Willie Nelson har nådd den meget anstendige alder av 83 år og det uten å ha bedrevet fysiske fostring eller levd helt etter boka hele tida – kanskje tvert i mot. Det han derimot har gjort er å gi oss masse fantastisk musikk gjennom mange tiår og, sjøl om han har flørta både med jazz, blues og andre herligheter, så er det ikke mye tvil om hvor stordelen av hjertet hans hører hjemme: det er i countrymusikken. Uansett så er det slik Duke Ellington sa det en gang: det finnes kun to typer musikk – god og dårlig. Hvor enn Willie Nelson velger å avlegge oss en musikalsk visitt, så hører han hjemme i kategorien god musikk.

Det snakkes mye om å ha sin egen stemme i musikken og når det gjelder Willie Nelson så tar det bare noen hundredeler av et sekund å slå fast at det er Sjefen som er på ferde og slik er det sjølsagt også denne gangen.

Hva slags forhold Nelson hadde til Ray Price (1926-2013), vet jeg ikke, men det er veldig mye som tyder på at det var både nært og godt. Her tolker Nelson et dusin av de mest kjente Price-låtene og sjøl om jeg ikke er noen stor Price-kjenner, så er det åpenbart flere av låtene hans jeg har hørt tidligere med både Price og ander artister – ikke minst klassikeren "Night Life".

Her gjør sjølsagt Nelson alt på sitt eget vis og med sin umiskjennelige røst så setter han sit tydelige bumerke på alle låtene. Nelson forteller oss også om sine sine blues- og jazzimpulser underveis, blant annet gjennom en strålende saksofonsolo av Jim Horn og glitrende munnspilltraktering av Steinar Raknes- kameraten Mickey Raphael.

Willie Nelson har vært, er og kommer til å bli værende en ener så lenge han lever – og mye lenger enn det.

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes snarest mulig.

Willie Nelson

For the Good Times – A Tribute to Ray Price

Legacy/Sony Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg