Nye dører åpnes

Det kommer ikke som noen bombe at Audun Kleive er en trommeslager i verdensklasse. Mer overraskende er det nok at han forteller oss at han er en komponist og arrangør på usedvanlig høyt nivå også.

Audun Kleive i sentrum for Scheen Jazzorkester – på alle slags vis.

I langt over halvparten av sine 55 år her på Tellus har trommeslager Audun Kleive vist oss sine enorme kvaliteter som instrumentalist. Om det har vært med Terje Rypdal, Jøkleba, Charles Lloyd eller Nils Petter Molvær, så har Kleive, som er bror av organist Iver Kleive, satt sitt umiskjennelige bumerke på musikken.

Etter flere tiår i hovedstaden, flytta Kleive tilbake til hjembyen Skien og seinere til Gjøvik. I forbindelse med etableringa av regionorkesteret Scheen Jazzorkester blei Kleive et naturlig valg og kreativt kraftsentrum fra trommekrakken. Det har vært sterkt medvirkende til at SJO nesten på rekordtid har etablert seg helt oppe i toppen sammen med Tronsheim Jazzorkester og Denada blant større ensembler her til lands.

I 2013 fikk Kleive i oppdrag å skrive et verk med full konsertlengde for SJO. Kleive skred til verket med masse ideer for det 13 manns/kvinners store ensemblet og verket, som opprinnelig bestod av ni satser og varte i 85 minutter, har i CD-versjonen blitt halvert. Svært mye tyder på at det er kremen av kremen som har blitt bevart.

Kleive har tatt utgangspunkt i trommesettet og har forsøkt å skape musikk basert på hva som skjer inne i instrumentet. Med hjelp av to armer og to bein – i Kleives tilfelle virker det ofte mye mer – er ikke det så reint lite. Musikken er uten stans rytmisk og melodisk spennende og arrene likeså. Trommene er spilt inn på en original måte: først ganske enkelt sammen med bandet for så å plukke det bort, spille det inn på nytt med musikken i ørene og dermed utnytte muligheten til å ta større sjanser

Bandet består av utmerkede solister som Guttorm Guttormsen og André Kasen på saksofoner, Magne Rutle på trombone, Rune Klakegg på piano og Sondre Stordalen på gitar. Det aller viktigste er likevel ensemblesoundet SJO har vært i stand å frembringe rundt musikken og arrene til Audun Kleive. Det bekrefter at alt rundt "PoliturPassiarer" holder et usedvanlig høyt nivå. Det skulle altså ta sin tid før Audun Kleive kom ut av skapet og stod fram som komponist og arrangør – det har så absolutt vært verdt ventetida.

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes så snart som mulig.

Scheen Jazzorkester & Audun Kleive

PoliturPassiarer

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg