Full fest

Den svenske superkvintetten Oddjob benytta anledninga da muligheten bød seg: de ville hylle sitt store forbilde Weather Report med ei egen plate.

Oddjob leker seg med Weather Report-musikk.

I forbindelse med plateselskapet Amigos 50 års-jubileum, blei kvintetten Oddjob spurt om de kunne tenke seg å gi ut en EP. Oddjob hadde nemlig sluppet sine tre første skiver hos Amigo – inkludert Grammis-vinneren "Oddjob" som bandet debuterte med for rundt 20 år siden.

Herrene Peter Forss (bass), Per "Ruskträsk" Johansson, som ikke må forveksles med saksofonisten Per "Texas" Johansson, på på altsaksofon, bassklarinett, altfløyte og elektrifisert saksofon, Goran Kajfeš på trompet og elektrifisert trompet, Daniel Karlsson på tangenter og den nye trommeslageren og perkusjonisten Lars Skoglund, var på ingen måte vanskelige å be. I lengre tid hadde de nemlig fundert på om de skulle tolke og hylle sine store forbilder fra det forrige århundret – det ikoniske fusionbandet Weather Report.

Det Wayne Shorter og Joe Zawinul, med god hjelp av blant andre trommeslageren Peter Erskine og ikke minst elbasslegenden Jaco Pastorius, skapte mellom 1970 og 1986, er i stor grad historisk. De skapte noe helt nytt i flere musikalske grenseland – de åpna opp jazzen for helt nye ører, ikke minst strømma et stort rockepublikum til.

Mange har hver sine perioder med Weather Report som de største, men jeg tror ganske mange holder en knapp på perioden mellom 1974 og 1978. Da ga de oss albumene "Mysterious Traveller", "Tale Spinnin´", "Black Market", "Heavy Weather" og "Mr. Gone". For en produktivitet og for en kvalitet! Det er også fra denne perioden Oddjob har henta sine fem spor som er å finne både digitalt og på en 10" vinyl. Vi snakker " Badia", "Herandu", "River People", "Three Clowns" og "Scarlet Woman" – og du verden for noen minner som dukker opp!!!

Oddjob, som både er et strålende kollektiv og som har solister i toppklasse, med Johansson og Kajfeš som naturlige frontfigurer, tar arva fra Weather Report og flytter den inn i vår tid. Musikken forteller oss i Oddjobs ånd at den har enormt med relevans og livskraft fortsatt og garantert også i mange tiår fremover – egentlig så lenge det finnes type Oddjob blant oss.

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes snarest mulig.

Oddjob

Oddjob Plays Weather Report

Headspin Recordings/headspinrecordings.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg