Ny stemme

Ashleigh Smith er ei ny stemme som mikser jazz, funk, soul og andre herligheter på et vakkert vis.

Ashleigh Smith kan avgjort være en vokalist for mange tiår framover.

I 2012 blei Ashleigh Smith, opprinnelig fra Georgia, men bosatt i Dallas, Texas, nummer to i den prestisjetunge Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition. To år seinere vant den fortsatt knapt 30 år unge Smith den samme konkurransen der høyt kvalifiserte vokalister fra hele verden "sloss" om seieren. Med dommere som Nnenna Freelon og Christian McBride er det ikke mye tvil om at lista blei lagt høyt.

En av premiene var platekontrakt med storselskapet Concord og i fjor høst var det klart for debut. "Sunkissed" forteller oss om en usedvanlig smakfull og flott vokalist som fortsatt er på vei til noe eget, men som allerede har mye på hjertet på et varmt og personlig vis.

Smith sier sjøl at hun er sterkt influert av alle fra Ella Fitzgerald via Stevie Wonder til Prince – og det er absolutt mulig å høre. Gjennom samarbeidet med "gamle" kjente fra Dallas – hun ønska ikke å jobbe med stjernenavn på debuten sin, men med folk hun kjente godt og var trygg på, har hun gitt oss et tverrsnitt av hvem hun er.

Med en rekke egne låter samt Betales-låta "Blackbird" og Hall & Oates-klassikeren "Sarah Smile" fra 1975, forteller Smith oss at vi her får vi stifte bekjentskap med ei ny stemme som absolutt kan være viktig og flott i mange år fremover i et landskap prega av både jazz, soul, funk – og mye annet.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

Ashleigh Smith

Sunkissed

Concord Jazz/Border Music Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg