Heftige refleksjoner

Kjetil Møster, Hans Magnus Ryan eller Snah, Ståle Storløkken og Thomas Strønen – nærmere supergruppe er det vanskelig å komme i moderne norsk musikk.

Reflections in Cosmo – et band det ryker av.

Foto: Ole Bjørn Steinsvik

Tangentmann Ståle Storløkken og trommeslager Thomas Strønen har jobba sammen i duoen Humcrush i rundt 15 år. Etter hvert fikk de ideen om å utvide horisonten en hel del. Da falt det seg naturlig å spørre kraftsaksofonist Kjetil Møster og Motorpsycho-gitarist Hans Marius Ryan – kanskje minst like kjent som Snah – og Reflections in Cosmo var en realitet.

La det være klart med en gang: her blir det ikke spart på noe som helst. Her er det så store mengder kreativitet, energi og musikalitet som er samla at det nesten renner over.

Tre av de sju låtene, som er spilt inn i Øra Studio i Trondheim i 2014, er skrevet av Strønen. Resten er unnfanga kollektivt. Musikken reflekterer hele veien de fires forskjellige musikalske utgangspunkt. Det vil si at de henter uhemma fra 60-tallets frijazz, fra støyuttrykk, fra rock av den kompromissløse typen og sikkert fra andre kilder også.

De som får tankene til å gå tilbake til bandet Last Exit og musikken som kom ut av kollektivet med Peter Brötzmann og Bill Laswell i spissen, er så avgjort inne på noe. Likevel er det sjølsagt slik at Reflections in Cosmo er noe helt eget i sitt rockjazz-landskap. Vi har jo med fire av våre mest oppegående og egenrådige musikanter å gjøre og, sjøl om de lar seg inspirere, så går de definitivt opp sine egne stier.

De som vil oppleve rockeren Snah som et mulig fremmedelement blant disse høyprofilerte improvisatørene, kan ta det helt med ro. Han passer strålende inn med sitt beintøffe riffspråk og herrene Møster – på både baryton-, sopran- og tenorsaksofon -, Storløkken og Strønen, er så grenseløse i sin musikkanskuelse at de møter Snah og hans univers på et spennende vis.

Reflections in Cosmo, med sitt unike språk, egner seg like godt for et rockepublikum som for et jazzpublikum. Musikken egner seg enkelt og greit for et publikum med åpne og store ører!

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

Reflections in Cosmo

Reflections in Cosmo

RareNoiseRecords/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg