På sitt beste

Saksofonisten, bukkehornisten, komponisten og bandlederen Karl Seglem nærmer seg veteranstatus. Heldigvis har han aldri vært bedre enn nå.

Karl Seglem, sammen med Sigurd Hole, Andreas Ulvo og Jonas Howden Sjøvaag, nærmer seg høyden av si karriere.

Årdalstangens store sønn, Karl Seglem, har rukket å gi ut 37 plater! I løpet av den lange og innholdsrike karriera, har Seglem vist oss at han er en usedvanlig allsidig og uttrykksfull musikant som henter like mye fra norsk tradisjonsmusikk som fra en tradisjonell improvisasjonsverden. Det har alltid vært et stort spenn i Seglems uttrykk og en av de aller mest innholdsrike og utfordrende "verdenene" vi har møtt han i, er samarbeidet med Eple Trio.

I åtte år og med fire skiver på samvittigheten, har Seglem sammen med bassist Sigurd Hole, trommeslager Jonas Howden Sjøvaag og pianist Andreas Ulvo, skapt en stadig vakrere og mer original verden. "Nordic Balm" har uansett blitt et høydepunkt blant mange. Her framstår Acoustic Quartet som akkurat det – et herlig kollektiv der alle får og tar sin rettmessige plass. Alle bidrar som komponister og musikken er uten unntak vakker, innholdsrik og meningsfull.

Karl Seglem føler seg hjemme både sammen med Terje Isungset og Håkon Høgemo, men noe forteller meg at med og i denne kvartetten har han funnet ei helt spesiell havn. Det er i alle fall ei havn det er fantastisk godt å oppholde seg i.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Karl Seglem

Nordic Balm

Ozellla Music/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg