Herlig og svett

Til tross for at han er en godt voksen herre, er Allan Harris ei ny stjerne på den internasjonale vokalhimmelen. Han hører så avgjort hjemme høyt der oppe.

Du verden som det swinger og groover av Allan Harris.

60 år unge Allan Harris er oppvokst i Brooklyn og bosatt i Harlem – han har New York under huden så det holder. Har han vært profesjonell sanger og gitarist "hele livet", men det er likevel bare de seineste 20 åra han har begynt å få et navn internasjonalt. Nå har han elleve album bak seg, men for min del er "Nobody´s Gonna Love You Better" det aller første møtet. Det var på høy tid for å si det forsiktig.

Harris er født og oppvokst med musikk og her både hyller han sine røtter og skuer samtidig framover. Med sin varme baryton/tenor forteller han oss at han har ei tilnærming til musikk som ikke har så voldsomt mange grenser. Her får vi alt fra hardtsvingende straight jazz, via rhythm and blues, vakre ballader, heftig rock, følsom blues samt en dose brasilianske toneganger. Alt dette fikser Harris på et overbevisende vis – han går rett inn i tetsjiktet blant mannlige amerikanske vokalister med jazz som sitt naturlige fundament.

Sammen med den Grammy-vinnende produsenten Brian Bacchus og sin faste følgesvenn på tangenter, Pascal Le Boeuf, tar Harris for seg elleve låter der fire er Harris-originaler. Ellers serveres blant annet Steely Dan-klassikeren "Any Major Dude Will Tell You", megahiten til Spiral Staircase, "More Today than Yesterday", standardlåtene "I Remember You" og "Moody´s Mood for Love", "Doralice", som Stan Getz og João Gilberto gjorde verdensberømt, – framført på portugisisk og Jimi Hendrix´"Up from the Skies". Ballet blir avslutta med Harris´ egen nydelige ballade "Secret Moments".

Med seg har Harris et empatisk lag med Le Boeuf i spissen for gitaristen Freddie Bryant, bassisten Russell Hall og trommeslageren Shirazette Tinnin og at dette er musikanter som har spilt mye og trives sammen, tar det ikke mange takter å begripe.

Allan Harris sier om seg sjøl at han er en historieforteller, en trubadur og først og fremst en musikant. Det er ikke vanskelig å si seg enig i noe av dette.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

PS 2 4.mai spiller/synger Allan Harris på Cosmopolite i Oslo. Der er det bare å benke seg hvis man har muligheten.

Allan Harris

Nobody´s Gonna Love You Better

Love Productions Records/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg