Mange spor av liv

Musikk handler om møter. Det er samarbeidet mellom det franske kollektivet Eclectik Percussions Orchestra og den amerikanske saksofonisten Oliver Lake et strålende eksempel på.

Eclectik Percussions Orchestra og Oliver Lake tar i mot fortjent applaus.

Foto: Arnaud Martin

Et av de store privilegiene ved å skive om musikk et at det fra tid til annen dukker opp saker og ting man ikke ante noe om. Her om dagen sørga postverket i Frankrike og Norge for at en CD med det åtte manns sterke kollektivet Eclectik Percussions Orchestra – EPO – si debutskive fant veien til først postkassa, så stereoanlegget mitt. Jeg hadde aldri hørt om verken EPO eller bandets leder, perkusjonisten Guy Constant. Det skulle ikke ta lang tid før jeg skjønte at de hadde noe helt spesielt å by på, men det ante meg for så vidt bare ved å se på CD-omslaget.

Der stod det nemlig at Oliver Lake var en spesiell gjest i forbindelse med denne produksjonen og innspillinga, som er gjort live i Metz i Frankrike i juni i fjor. Lake (74) er en viktig og særegen alt- og sopransaksofonist som verden først blei oppmerksom på som en av grunnleggerne av World Saxophone Quartet. Lake er også lyriker og vi treffer han også her som resitatør av egne tekster.

EPO er et spesielt band bestående av fem perkusjonister, to treblåsere og en trombonist. I tillegg synger mange – også arrangøren Nicolas Arnoult. Den livsbejaende musikken er skrevet av enten Constant, Lake eller perkusjonisten Bakary Doumbia – i tillegg blir det hele krydra med fire improvisasjoner der Lake "møter" en av musikantene i EPO.

Spor av liv er altså tittelen på prosjektet og slik låter det også. Her møter et moderne jazzuttrykk en så varm rytmisk eksplosjon at alle mulige grenser raskt viskes ut. EPO låter sjølsagt, med si helt spesielle instrumentering, helt unikt og Lake har på ingen måte mista noe av sin egenart og stortrives tydeligvis med sine nye venner. "Traces de Vies/Traces of Life" har på alle vis vært en veldig hyggelig og varm musikalsk overraskelse.

PS Skule Oslo World Music Festival for eksempel ha behov for et tips, er det herved overbragt – vederlagsfritt.

PS 2 Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes snarest mulig.

EclectikPercussions Orchestra Invite Oliver Lake

Traces de Vies/Traces of Life

Passin´ Thru Records/[email protected]

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg