Noe unikt å melde

Trioen 1982 har noe minst like personlig som bandnavnet å formidle.

1982 i fri utfoldelse.

Trommeslager Øyvind Skarbø er en sunnmøring bosatt i Bergen med mer tiltakslyst og gjennomføringskraft enn de fleste. For ti år siden drev han en konsertserie for fritt improvisert musikk i Bergen som gikk under navnet Øyvind Jazzforum. I forlengelsen av en time eller to med den unike fele- og hardingfelespilleren Nils Økland, spurte Skarbø om han kunne tenke seg å gjøre en konsert sammen. Svaret var ja, men Økland ønska også ha med Sigbjørn Apeland, en trøorgel-spiller som han hadde jobba med i 20 år. Skarbø hadde ingenting mot det og det var starten på 1982s unike reise som altså fortsatt er i gang.

"Chromola" er 1982s femte CD siden 2009. To har vært som rein trio, mens to har vært med gjester: først BJ Cole og seinere med komponist Stian Omenås og en blåsekvintett.

Nå er de tilbake der det starta – som trio. I løpet av to maidager i fjor, skapte 1982- det var da Skarbø blei født – nok en gang unik musikk, Denne gangen var Sandvikens kirke i Bergen "studio" og dermed benytta Apeland anledninga til å spille kirkeorgel – på alle spora unntatt ett.

Musikken er hele tida spontant unnfanga, men likevel er det ganske så langt unna det tradisjonelle frijazzuttrykket som vel tenkelig. Musikken er nemlig ofte både melodisk og rytmisk ganske straight, men samtidig løs og søkende. Det er tydelig at de tre har jobba masse sammen siden 2007 – de har til sammen en helt egen signatur, både på grunn av det helt spesielle instrumenteringa, men også fordi alle tre besitter helt unike stemmer.

1982 har vært, er og kommer til å bli værende noe helt for seg sjøl.

PS Dessuten mener jeg at Trump må avsettes snarest mulig.

1982

Chromola

HUBRO/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg