En av de store

Aldri hørt Robert Randolph spille pedal steel gitar eller synge? Da har du mye hygge til gode – svært mye!

Det groooover noe vederstyggelig av Robert Randolph, bandet og gjestene hans.

Knapt 40-år unge Robert Randolph vokste mer eller mindre opp i kirka hjemme i Orange, New Jersey. Faren var prest og unge Robert fikk med seg masse musikalsk inspirasjon fra kirka der han spilte fra han var en liten pjokk. Etter hvert fikk han også ørene opp for musikk som blei spilt langt utenfor kirkeveggene og fra rundt 2000 har Randolph, ofte sammen med store deler av slekta, gitt oss flere bevis på at han er en mestermusikant i ymse grenseland.

Med sin unike sound på den relativt sjeldne pedal steel-gitaren har Randolph gjesta flere andre musikanter også, men jeg har virkelig fått ørene opp for han på skivene "Unclassified" og "Lickety Split" med The Family Band. På sistnevnte skive var det Trombone Shorty og Carlos Santana som var gjester – her er det vokalistene Anthony Hamilton og Darius Rucker og Snarky Puppy-organisten og vokalisten Cory Henry som stikker innom og det mer enn antyder i hvilke musikalske landskap vi befinner oss.

De tolv låtene, som Randolph i stor grad har hatt en finger eller to med å gjøre i tilblivelsen av også, hører alle hjemme i et slags soul/funk-landskap med spor av gospel, rock og jazz. Det er et trøkk og en heftighet i uttrykket til Randolph som få om noen matcher og gitarspillet hans er av typen virtuost for å si det mildt.

Om du er ute etter god musikk til påske – og resten av året – nesten uansett sjanger, anbefales "Got Soul" på det varmeste.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

Robert Randolph & The Family Band

Got Soul

Dare Records/Sony Masterworks/Sony Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg