Jazz med stor J

Det norske plateselskapet AMP har nese for kvalitetsmusikk. Her serverer de oss musikk og ikke minst musikere vi sjelden hører.

Denne utmerkede kvartetten går ikke i forskjellige retninger sjøl om bildet kanskje tyder på det.

Hva får man hvis man setter sammen en kvartett bestående av en italiensk bassist bosatt i New York, en italiensk pianist bosatt i Italia, en australsk trommeslager bosatt i Italia og en amerikansk trompeter/flügelhornist med italienske røtter bosatt i New York? Generelt er det ikke så lett å si, men i dette tilfellet har vi fått et strålende og tidløst jazzalbum med meget dyktige, men relativt ukjente musikanter for oss her oppe ved Nordpolen.

De fire har, til tross for stor avstand geografisk – Bari, New York og Roma, turnert mye sammen. Årsaken til at de har jobba mye sammen er åpenbar – her er det enormt med musikalsk empati ute og går og idealene, med akustisk musikk med røtter i et hardbop-uttrykk fra 60-tallet, er tydeligvis felles for alle fire.

Bassist Paolo Benedettini har studert med sjølvaste Ron Carter, trompeter og flügelhornist Joe Magnarelli har jobba tett med storheter som Harry Connick, Jr., Ray Barretto, Mulgrew Miller og i storbandene Carnegie Hall Orchestra og Lincoln Center Orchestra, mens unge Bruno Montrone framstår som en mer enn lovende pianist både som kompmann og solist. Trommeslager Adam Pache kjenner vi her hjemme fra samarbeid med blant Erlend Slettevoll og Bjørn Vidar Solli.

Med Magnarelli som den tydeligste solisten underveis her med sin flotte trompet- og flügelhorntone, blir dette ei reise i alt fra vakre ballader til mer heftige tempi. Vi får tre av Magnarellis låter, inkludert hyllesten til Miller – "Mulgrew the Great", samt Bill Evans´ sjeldent spilte "Show-Type Tune", "Nica´s Tempo" av Gigi Gryce, Frank Fosters "Simone" og standardlåta "Come Rain or Come Shine".

Vi blir servert tidløs, ekte og inderlig Jazz med stor J fra start til mål her. Her kommer det sånn sett ingen overraskelser – bare veldig bra jazzmusikk som det swinger og groover av. Det holder lenge det.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Paolo Benedettini – Bruno Montrone – Adam Pache Featuring Joe Magnarelli

Near and How

AMP Music & Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg