Lyst fra Sverige

I en tid der både våre svenske venner og alle andre trenger påfyll av lys og håp, kommer vokalisten Vivian Buczek og trompeteren Peter Asplund med akkurat det vi trenger.

Vivian Buczek og Peter Asplund har noe vakkert og melodiøst å formidle.

Musikk kan være viktig på så mange vis. Den kan brukes som terapi, den kan brukes som rein forlystelse, den kan brukes som sorgbehandler – og mye annet. I disse tunge dager for oss alle etter det som skjedde i Stockholm, kan absolutt musikken til Vivian Buczek og Peter Asplund, med utmerket assistanse av veteranen Claes Cronas trio, med sjefen på piano og Hans Andersson på bass og Johan Löfcrantz Ramsay på trommer, brukes til hva det enn måtte være.

Vivian Buczek er en 38 år ung vokalist fra Malmö med polske røtter. Hun har tydeligvis stålkontroll på det meste innen den moderne, melodiske jazztradisjonen – hun er en melodiker, en tekstformidler og en scatter av meget høy kvalitet. Det swinger av henne – enkelt og greit. Trompeter, flügelhornist – og vokalist og scatter av samme kvalitet som Buczek – Peter Asplund, passer Buczek som hånd i hanske.

De fem gir oss en god time med musikk der de både reflekterer over hvor de kommer fra, hvor de er og hvor de er på vei. Det betyr musikk skrevet av Asplund og med tekster av Jim Leopardo – blant annet en flott hyllest av Claes Crona, "ukjente" låter av Fred Hersch og Bob Dorough og standardlåter som "It´s You or No One", "The Lady Is a Tramp" og "Just One of Those Things" og en hyggelig og varm overraskelse med João Boscos "Coisa Feita" – på portugisisk!

Vivian Buczek og Peter Asplund, med en varm og personlig tone i horna sine, gir oss musikk egna til både trøst og forlystelse. Det er vanskelig å forlange noe mer.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Vivian Buczek & Peter Asplund

Songs of Our Lives

Crown Jevels/claescrona.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg