Nydelig reise

Den svenske pianisten Martin Hederos dukker opp i en rekke settinger. Her møter vi han mutters aleine med sitt flygel og du verden så vakkert det låter.

Martin Hederos tar oss med til svært vakre steder.

Først møtte vi han i suksessbandet Soundtrack of Our Lives. Seinere har han spilt ei noe tilbaketrukket, men likevel svært sentral rolle sammen artister som Ane Brun, Nina Persson og Nina Ramsby. I bandet Tonbruket har også Martin Hederos (44) vært en meget viktig bidragsyter.

Det er sjølsagt en helt spesiell grunn til at mange vil ha med seg en herre som Martin Hederos. For alt jeg vet kan han for eksempel være en usedvanlig hyggelig kar, men aller viktigst er det sjølsagt at han er en forbanna bra musikant som har evnen til å lytte og dermed spille de andre gode enda bedre. Hvordan det ville ende når han tok det store steget for å fortelle oss hvem han er som solomusikant, var likevel av det spennende slaget.

Hederos har enkelt og greit bevegd seg til et helt annet landskap enn de vi har påtruffet han i fram til nå – i alle fall jeg. Eter å ha tilbragt mange timer sammen med denne drøye halvtimen med Hederos-komposisjoner, er det med stor glede jeg kan melde at også i en slik ytterst gjennomsiktig setting der det ikke finnes noe å gjemme seg bak, så er det fantastisk hyggelig å bli med på denne ekskursjonen sammen med en ytterst personlig komponist og pianist.

Vi møter en musikant med tid og luft i uttrykket sitt – med sin melodiøse tilnærming og rike klangverden inviterer han til refleksjon og til inderlighet. Det er både jazz, pop og folketoner i låtene og uttrykket til Hederos, men han legger ikke ut på de lange og omfattende utfluktene – elleve låter på vel 30 minutter sier alt om det.

Hvis noen får en idé om at Ketil Bjørnstad kan være en musikalsk slektning for Martin Hederos, så er det noe i det. Men bare noe – Martin Hederos från Karlstad er noe så voldsomt noe på egne hender.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

Martin Hederos

Piano Solos

Sally Wiola Music/Playground

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg