Til ettertanke

Microtub er et band som spiller musikk som ikke kan sammenliknes med noe eller noen. Vi snakker nemlig om tre tubaister og ikke noe mer!

Microtub, Martin Taxt, Robin Hayward og Peder Simonsen, har noe helt eget å melde.

Til tross for at "Bite of the Orange" er Microtubs tredje utgivelse, er dette mitt første møte med trioen. Her følger lagoppstillinga som har vært lik helt fra starten: Engelske Robin Hayward på mikrotonal F-tuba og nordmennene Peder Simonsen og Martin Taxt på mikrotonale C-tubaer. Spesielt? Definitivt! Spennende? Avgjort!

"Bite of the Orange" består av tre låter på tilsammen knappe 26 minutter. To er skrevet av Hayward mens den tredje er kollektivt unnfanga. Microtub hevder sjøl at de er verdens første mikrotonale tubaensemble. Det skulle ikke forundre meg – det er liksom ikke hver dag noen finner på noe slikt!

Musikken er sakteflytende, insisterende og ustanselig fascinerende. Den er av typen som tar bolig i deg umiddelbart, biter seg fast og blir der værende. Den er slik at du ikke verken kan eller bør finne på noe annet mens den er på besøk hos deg, eller du er på besøk hos den – "Bite of the Orange" er altomfattende og sørger for at man kan forsvinne inn i den og bli en del av tankeprosessen til de som skaper den eller aller helst til din egen.

Microtub byr på noe helt spesielt og svært fascinerende. Skal du gi deg sjøl eller noen du bryr deg om en meditativ musikalsk presang er "Bite of the Orange" absolutt å anbefale.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Micortub

Bite of the Orange

SOFA MUSIC/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg