Spennende stemme

For et par år siden møtte jeg stemma til polsk/østerriksk/tyske Natalia Mateo for første gang. "Heart of Darkness" frista absolutt til et nytt treff og oppfølgeren skuffer på ingen måte.

Natalia Mateo har noe spesielt på hjertet.

34 år unge er født i Polen med det mer polskklingende etternavnet Kowalczyk, men flytta etterhvert til Østerrike hvor hun vokste opp. De seinere åra har hun vært bosatt i den musikalske smeltedigelen Berlin. Hun har tatt med seg impulser fra alle faser av livet sitt til der hun har landa nå og det betyr at hun er influert av den mørke slaviske balladetradisjonen, amerikanske singer-songwritere som Joni Mitchell og Amy MacDonald og fra mer samtidig pop- og rockmusikk.

Det betyr at Mateo allerede har skapt et høyst personlig uttrykk som ofte framstår som ganske mørkt, men langt i fra dystert. Det er en konstant spenning i foredraget hennes og hun tør å framstå som sårbar – hennes musikk er som et møte mellom øst og vest og Mateo synger på både polsk, tysk og engelsk.

Her får vi polske folkemelodier og Krzysztof Komedas legendariske musikk til filmen "Rosemary´s Baby" i den ene enden og en usedvanlig personlig tolkning av Dolly Partons "I Will Always Love You" i den andre.

Mateo har med seg sitt faste band med gitaristen Dany Ahmad, bassisten Christopher Bolte, pianisten Simon Grote og trommeslageren Fabian Ristau og får utmerket støtte fra saksofonisten Sebastian Gille ved flere anledninger. Det er åpenbart at dette er et band som har jobba mye sammen og som har utvikla et helt eget sound og uttrykk. Sterkt og personlig er det fra start til mål.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

Natalia Mateo

De Profundis

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg