Overraskende fritt

En av Junaitens mest spennende saksofonister har lekt seg med to "nye" norske stemmer i den frie jazzens ymse grenseland.

John Hegre, Nils Are Drønen og Jon Irabagon – den så jeg ikke komme.

Jon Irabagon (37) har i stadig større grad det siste tiåret etablert seg som en av moderne jazzens aller mest ekspressive og spennende saksofonister. Både med egne band og ikke minst med kvartetten Mostly Other People Do The Killing har han etablert ei helt egen stemme. Vi har hatt gleden av å høre Irabagon ved flere anledninger her hjemme, men for min del i alle fall, utelukkende med amerikanske musikanter.

Derfor er det ekstra interessant og definitivt annerledes når Irabagon nå dukker opp sammen med to norske musikanter: trommeslageren Nils Are Drønen og gitaristen John Hegre. For meg er de to musikanter som har oppholdt seg i min periferi, men de som kjenner godt til prosjekter som Jazzkammer/Jazkamer, The Last Hurrah!! og andre frilynte Bergensbaserte saker, har sjølsagt ikke unngått å støte på Drønen og Hegre de siste 20 åra.

Etter at Irabagon møtte The Last Hurrah!!-grunnleggeren HP Gundersen i New York i 2010, oppstod det et nært musikalsk vennskap og Irabagon har derfor besøkt Bergen ved en rekke anledninger siden. Slik kom også samarbeidet med Drønen og Hegre i stand.

Det vi får være med på her er to totalt frie ekskursjoner gjort live i henholdsvis Berlin i 2013 og i Fukuoka i Japan for to år siden. Det er en energi, en søkertrang og en evne og vilje til å utfordre hverandre tilstede på disse to utfluktene som gjør at dette blir unik frijazz i en totalt ny og overraskende konstellasjon.

Her blir det definitivt ikke spart på noe – det blir satsa fra timeteren uten sikkerhetsnett og det frister med flere utflukter sammen med denne trioen.

PS Dessuten synes Trump bør avsettes så snart som mulig.

Jon Irabagon, John Hegre & Nils Are Drønen

Axis

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg