Fyrrig fra nord og sør

Vokalisten og skuespilleren Nina Bendiksen viser oss at hun har flotte og temperamentsfulle latinske gener som ikke kjenner noen grenser.

Matias Balado, Nina Bendiksen og Torbjørn Sandvik utgjør sammen Trio Nevado.

Nok en gang viser Odd Gjelsnes i MusikkLosen at han har et musikalsk vidsyn langt utover det vanlige. Det hersker ingen tvil om at det er improvisert musikk som er hans foretrukne uttrykk, men jeg har han sterkt mistenkt for å støtte seg til salige Duke Ellingtons mantra også: det finnes bare to typer musikk, god og dårlig.

Her følger nok et eksempel på hva Gjelsnes kaller god musikk og han får min fulle støtte. Trio Nevado med Nina Bendiksen på vokal og Matias Balado fra Uruguay og Torbjørn Sandvik på gitarer har samla seg rundt en tone-og vokalskatt fra dalstrøka og breddene rundt Rio de la Plata – altså området ved Argentina og Uruguay.

De tre har funnet fram til et uttrykk og et repertoar med "kjente" låter med røtter i tango, milonga, tangovals og zamba – som ikke må forveksles med samba.

Bendiksen ga ut sin første plate allerede i 2011 med mer eller mindre det samme musikalske utgangspunktet, men der tekstene var oversatt til nord-norsk av Ragnar Olsen. Den gangen blei innspillinga gjort i Buenos Aires. Nå har hun altså snudd på flisa og synger på spansk og innspillinga er gjort Elverhøy kirke i Tromsø.

Denne musikken er ikke den jeg har nærmest forhold til, men jeg lar meg begeistra av ektheten, inderligheten og styrken i både stemma til Bendiksen og i gitarspillet og arrangementene til Balado og Sandvik. Her finnes det ingen grenser – ekte eller imaginære – her har de tre funnet hverandre på tvers av alt.

"Absurdo" er enkelt og greit flott og sterk musikk for alle med varme og brennende hjerter.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Trio Nevado

Absurdo

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg