Meditativ reise

Det er langt i fra bare bandnavnet som gjør Dans les arbres til noe helt spesielt. Musikken er også av det unike slaget.

Xavier Charles, Ivar Grydeland, Ingar Zach og Christian Wallumrød – Dans les arbres – noe helt for seg sjøl.

Gitaristen og samplisten Ivar Grydeland og perkusjonisten Ingar Zach har lekt og skapt musikk sammen siden årtusenskiftet. I 2004 kom så den franske klarinettisten Xavier Charles og tangenttraktør Christian Wallumrød til og Dans les arbres har vært en søkende og finnende enhet siden. Samarbeidet har ført til over hundre konserter på fire forskjellige kontinenter og to meget originale ECM-utgivelser, "Dans les arbres" i 2008 og "Canopee" i 2012. Nå er det klart for nummer tre og kvartetten har flytta over til norske HUBRO.

Hver for seg er de fire mer eller mindre sjangerskapende musikanter alle sammen. Det fører ikke nødvendigvis til at et kollektiv med fire slike musikanter blir unikt, men i dette tilfellet har det så absolutt blitt det. Helt fra starten har Dans les arbres søkt å skape egne uttrykk der overgangen mellom lyd og musikk har vært bortimot usynlig og de fortsetter heldigvis den samme utforskninga.

Tidligere har musikken til Dans les arbres ofte blitt kalt kontemporær improvisert kammermusikk og det har vært akustiske instrumenter involvert. Nå har det blitt noe mer elektronikk involvert, fra Grydeland og Wallumrød, og lydbildet har sjølsagt blitt noe annerledes. Likevel er estetikken til Dans les arbres den samme. Her er det åpne, vide flater som får tid og rom til å utvikle seg langsomt og det å være sammen med denne musikken oppleves ofte som en meditativ reise som det er vakkert, spennende og utfordrende å være med på.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Dans les arbres

Phosphorescence

HUBRO/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg