På nye kloder

Lasse Marhaug, både sammen med Kim Myhr og trioen Sult, tar oss med til hittil ukjente steder.

Kim Myhr og Lasse Marhaug tar oss med til spennende steder.

Kim Myhr og Lasse Marhaug hadde kjent hverandre i mange år før de fikk oppdrag av MetaMorf kunstbiennale i Trondheim å lage bestillingsverk. Det var likevel første gang de hadde jobba sammen. Musikken, eller gjerne lydskulpturene, blei fremført i åtte kanaler i et mørkt rom. Resultatet blei så vellykka at de to bestemte seg for å videreføre prosjektet.

I løpet av 2015 og 2016 spilte de to inn en stereoversjon av stykket og nå får også alle andre med åpne sanser anledning til å bli med på ferden. For åpne sanser er en forutsetning for å få noe ut av denne ekskursjonen. Musikken, som er inspirert både av kultfilmen "On the Silver Globe" og romanen "Moon Dust", varer i knapt en halvtime og er delt i fem seksjoner. Den er så langt unna tradisjonell melodikk og rytmikk som vel mulig. Ved hjelp av gitar, ymse analoge og modulære synther, oscillatorer, granulær syntese – som jeg ikke aner hva er, digital prosessering, akustiske gjenstander og studiotriksing, skaper de et univers som er spennende, unikt og originalt.

Sult – ikke akkurat A4.

Trioen Sult, som består av den amerikanske perkusjonisten Jacob Felix Heule og bassisten Guro Skumsnes Moe og gitaristen Håvard Skaset, har skapt råmaterialet til "Harpoon". Etterpå har Marhaug konstruert og produsert musikken i studio.

Marhaug har tatt med seg lydlandskapene til Sult og muligens omforma eller forsterka lydlerettene med støy og andre virkemidler slik at de vokser og/eller kollapser – ofte samtidig. Dette er også musikk – eller lydproduksjon – uten rytmikk eller tradisjonell melodi. Jeg kjenner til musikkinteresserte mennesker som vil kalle dette rør og tull, men jeg hører ikke til der.

Dette er musikk skapt av søkende musikanter som har masse spenning og originalitet i seg og de som søker djupt, vil finne noe de aldri visste eksisterte tidligere.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Kim Myhr/Lasse Marhaug

On the Silver Globe

SOFA MUSIC/Musikkoperatørene

Sult/Marhaug

Harpoon

Pica Disk/ConradSound

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg